Activiteiten Tilburgse Week van de Democratie

Op vrijdag 15 september is het de Internationale Dag van de Democratie. In de Gemeente Tilburg zetten we op deze dag ieder jaar de democratie in het zonnetje door middel van een aantal activiteiten. Dit jaar hebben we vanuit de gemeenteraad en griffie het net iets anders aangepakt. In plaats van één dag organiseren we nu verspreid over de gehele week een aantal activiteiten.

Waar komt de dag van de Democratie vandaan?

De Dag van de Democratie is in 2007 in het leven geroepen door de Verenigde Naties. Het doel wat zij destijds hebben gesteld is ‘het uitdragen en het beschermen van de principes van de democratie’. Welke principes dat zijn staat beschreven in de ‘Universele verklaring over democratie’ van de Interparlementaire Unie die je hier kunt lezen (in het Engels).

Welke activiteiten zijn er in Tilburg?

Verspreid over de week zijn er vier activiteiten. Op maandag kun je de cursus ‘De Tilburgse Democratie’ volgen. Daarnaast is deze dag ook de raadsdag van de gemeenteraad en kun je de bijeenkomsten bijwonen. Op dinsdag is er de studentenpubquiz in De Vos en de Craen aan het Piusplein en op donderdag komt Evelien Tonkens een lezing geven over democratie in de wijk. De week wordt afgesloten met een Open Dag in het Stadhuis voor alle Tilburgers, waarbij je onder meer rondleidingen kunt volgen en met raadsleden in gesprek kunt gaan.

Wil jij met jouw klas aandacht besteden aan de Dag van de Democratie?

Op de woensdag (voor middelbare scholen) en de vrijdag (voor basisscholen) is er de mogelijkheid om langs te komen in het stadhuis en onder begeleiding van ProDemos een programma te volgen waarin de leerlingen meegenomen worden in de besluitvorming en de keuzes waar de gemeente voor staat. Interesse? Jouw plek reserveren kan via deze link.

Meer informatie over de activiteiten?

Klik op de activiteit om meer informatie te krijgen. Voor de cursus en de pubquiz vragen we je om je aan te melden, voor de lezing en de open dag is dit niet nodig.

Maandag 11 september
Cursus ‘De Tilburgse Democratie’ – Meer informatie en aanmelden>>

Dinsdag 12 september
Pubquiz ‘Democratie’ – Meer informatie en aanmelden>>

Donderdag 14 september
Lezing Evelien Tonkens over Democratie in de Wijk – Meer informatie>>

Zaterdag 16 september
Rondleiding en kennismaken met de politiek – Meer informatie>>

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op via .

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA