Annemarie Brouwers

Burgerraadslid - SP

Ik ben Annemarie Brouwers, en moeder van drie volwassen kinderen, twee zonen, 35 en 32 jaar en een dochter 30 jaar en woon ruim 40 jaar met Geert Verwijmeren. Vanaf juli 2018 ondersteun ik fractie als burgercommissielid.

Belangrijke uitgangspunten zijn voor mij ‘zorgen voor elkaar en een goede gezondheid’.

De kloof tussen arm en rijk is zeker aanwezig op het gebied van gezondheid. Arme mensen leven korter en langer in ongezondheid. Mensen met meer inkomen leven gemiddeld soms zeven jaar langer en 15 jaar minder in ongezondheid.

Dit verschil is niet rechtvaardig en ik blijf me inzetten om deze verschillen aan te pakken. Iedereen heeft recht op een goede gezondheid.

Deze onderwerpen sluiten ook aan bij mijn werkervaring. In 1971 begonnen als verpleegkundige, vanaf 1991 werkzaam als sociaal werker bij de Stichting de Twern. En vanaf 2002 ben ik in dienst bij de GGD HvB als preventie medewerker. Een van mij taken bij de GGD zijn’ gezondheidsverschillen verkleinen.’ Gezondheid is ongelijk verdeeld. Rijke mensen leven langer en gezonder.

Sinds 1977 ben ik lid van de SP. De SP is voor mij de beste partij, betrouwbaar met een duidelijk koers en altijd op weg naar rechtvaardigheid.

Ik ben een duizendpoot en heb veel hobby’s o.a. praten, lachen, lezen, tuinieren, koken, wandelen, cabaret, kunst en cultuur, race fietsen, lange afstanden fietsen en stadsfietsen, bij mooi weer, maar ook met regen, storm en tegenwind.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA