Freek Reffeltrath

Raadslid - VVD

Tilburg is de stad waar ik me thuis voel. Het is de stad waar ik sinds mijn 8e woon en leef. De stad waar ik op het St.-Odulphuslyceum in de medezeggenschapsraad zat. De stad waar ik meeleef met de roem, glorie en tegenslagen bij Willem II. De stad waarvoor ik mij nu in wil gaan zetten in de gemeenteraad.

Het is belangrijk dat Tilburg mee gaat met de tijd, er is ontzettend veel veranderd de afgelopen jaren. De binnenstad werd opgeknapt, de bedrijvigheid nam weer toe en we worden langzaamaan steeds groener. In de toekomst wil ik zorgen dat de binnenstad bereikbaar blijft, dat bedrijven zich hier willen vestigen én dat er echt verduurzaamd wordt.

Een bereikbare binnenstad is essentieel voor Tilburg. Met de Spoorzone, de Piushaven en de Heuvelstraat hebben we een mooie binnenstad waar steeds meer mensen heen willen. Daarom moeten we zorgen dat ondernemers, bewoners en bezoekers de binnenstad in en uit kunnen. Een goede doorstroom van het verkeer, op een veilige manier. Zo houden we de binnenstad bereikbaar!

De bedrijven in Tilburg hebben zich na de crisis weer langzaam herstelt en ook de Tilburgse economie draait weer volop. Bij de VVD vinden we dat ondernemers moeten doen waar zij goed in zijn: ondernemen. De overheid moet dat stimuleren en niet beperken met onzinnige regeltjes. Door onzinnige regels te schrappen houden we Tilburg ondernemend.

Over duurzaamheid wordt nu voornamelijk gepraat, vergaderd en overlegd. Het is nu tijd om écht aan de slag te gaan met vergroenen en te gaan DOEN. Inwoners die aan de slag willen met hun eigen huis, moeten daarin ondersteund worden door de gemeente en niet beperkt worden door bijvoorbeeld de welstandscommissie. Ondernemers moeten gestimuleerd worden om te vergroenen, want verplichtingen werken alleen maar averechts.

Kortom, een bereikbare binnenstad, ondernemers laten ondernemen én echt aan de slag met duurzaamheid.

Woordvoerder:

 • Agendacommissie
 • Binnenstad
 • Detailhandel: Tilburgse Retailagenda
 • Mobiliteit, bereikbaarheid en parkeren
 • Ruimtelijke kwaliteit: bestemmingsplan, omgevingsvisie, cultuurhistorie, archeologie, grondbeleid
 • Samenwerken & Netwerken
 • Spoorzone en spoorpark

Adres: Tilburg

Naar partijpagina

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA

BERICHTEN VAN DE RAAD

 • Bestuursakkoord Gezond en Gelukkig in Tilburg

  Op 18 juni 2018 heeft de raad het bestuursakkoord Gezond en Gelukkig in Tilburg vastgesteld.

 • Agenda & Vergaderstukken

  Ga naar de  Raad Online voor de vergaderkalender, agenda’s en vergaderstukken en meer info  

 • Samenstelling van de Raad

  Tilburg heeft 45 raadsleden. De leden van de gemeenteraad vertegenwoordigen jou als inwoner van Tilburg. Raadsleden luisteren goed naar wat er speelt in Tilburg en de dorpen. Vervolgens worden er […]