Freek Reffeltrath

Raadslid - VVD

Tilburg is de stad waar ik me thuis voel. Het is de stad waar ik sinds mijn 8e woon en leef. De stad waar ik op het St.-Odulphuslyceum in de medezeggenschapsraad zat. De stad waar ik meeleef met de roem, glorie en tegenslagen bij Willem II. De stad waarvoor ik mij nu in wil gaan zetten in de gemeenteraad.

Het is belangrijk dat Tilburg mee gaat met de tijd, er is ontzettend veel veranderd de afgelopen jaren. De binnenstad werd opgeknapt, de bedrijvigheid nam weer toe en we worden langzaamaan steeds groener. In de toekomst wil ik zorgen dat de binnenstad bereikbaar blijft, dat bedrijven zich hier willen vestigen én dat er echt verduurzaamd wordt.

Een bereikbare binnenstad is essentieel voor Tilburg. Met de Spoorzone, de Piushaven en de Heuvelstraat hebben we een mooie binnenstad waar steeds meer mensen heen willen. Daarom moeten we zorgen dat ondernemers, bewoners en bezoekers de binnenstad in en uit kunnen. Een goede doorstroom van het verkeer, op een veilige manier. Zo houden we de binnenstad bereikbaar!

De bedrijven in Tilburg hebben zich na de crisis weer langzaam herstelt en ook de Tilburgse economie draait weer volop. Bij de VVD vinden we dat ondernemers moeten doen waar zij goed in zijn: ondernemen. De overheid moet dat stimuleren en niet beperken met onzinnige regeltjes. Door onzinnige regels te schrappen houden we Tilburg ondernemend.

Over duurzaamheid wordt nu voornamelijk gepraat, vergaderd en overlegd. Het is nu tijd om écht aan de slag te gaan met vergroenen en te gaan DOEN. Inwoners die aan de slag willen met hun eigen huis, moeten daarin ondersteund worden door de gemeente en niet beperkt worden door bijvoorbeeld de welstandscommissie. Ondernemers moeten gestimuleerd worden om te vergroenen, want verplichtingen werken alleen maar averechts.

Kortom, een bereikbare binnenstad, ondernemers laten ondernemen én echt aan de slag met duurzaamheid.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA