Helma Oostelbos

Fractievoorzitter - SP

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Helma Oostelbos, 56 jaar, getrouwd met Richard van de Sanden en samen hebben wij drie kinderen: Joep, Kees en Hanneke. Ik ben een echte Tilburgse; ik ben geboren aan het Smidspad. Dat was in die tijd nog een straat met de 42 winkels, een soort tweede Heuvelstraat. Naast mijn werk als raadslid werk ik als financieel beleidsmedewerker bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Mijn grootste hobby is van alles ondernemen met mijn gezin en/of met vrienden. Daarnaast – als er tijd over is 😊 – fiets, tennis en lees ik graag.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben in december 2014 als burgerraadslid betrokken geraakt bij de Tilburgse politiek en sinds maart 2018 ben ik fractievoorzitter van de SP Tilburg in onze gemeenteraad. Voorheen was ik vijf jaar voorzitter van de Buurtraad Armhoefse Akkers. Ik ben actief geworden in de politiek, omdat ik merkte dat het voor inwoners moeilijk is zaken die voor hen belangrijk zijn – zoals de directe woonomgeving – onder de aandacht te brengen van de politiek.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

De afstand tussen de inwoners en de raadsleden is te groot. Juist bij de SP proberen we die afstand kleiner te maken door regelmatig de wijken in te gaan en aan inwoners te vragen wat zij vinden van Tilburg en hun buurt. Vervolgens willen we samen met die inwoners zorgen dat zij meer zeggenschap krijgen over de eigen buurt en inspraak hebben in besluiten die mensen direct raken.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Ik heb meerdere favoriete plekken in Tilburg, maar het liefst ben ik op plaatsen waar ik mensen ontmoet en in gesprek kan gaan met inwoners. Waar dat dan ook mag zijn, in onze stad of de omliggende dorpen.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA