Jolanda van den Bogaard

Raadslid - Lijst Smolders Tilburg

Beste Tilburgers,

Er is mij gevraagd mezelf in het kort aan jullie voor te stellen. Dat voorstellen gaat wel lukken, maar het kort houden….ik ga mijn best doen. Mijn naam is Jolanda van den Bogaard, 46 zomers jong en ik ben moeder van een dochter van 13 jaar. Samen wonen wij in Tilburg Reeshof. Vanwege de rust in de Reeshof was het 23 jaar geleden een heel bewuste keuze om daar te gaan wonen en ik ben daar nog steeds erg op mijn plek. Voordat ik 12,5 jaar geleden zelfstandig ondernemer werd heb ik gewerkt als directiesecretaresse in zowel de commerciële wereld als binnen de jeugdzorg. Ik hou van allebei, maar ze zijn werkelijk in alle denkbare opzichten een wereld van verschil.

Binnen de brede wereld van jeugdzorg heb ik heel mooie dingen mogen meemaken (waarvan ik nog steeds in de positieve zin kippenvel krijg als ik er aan terug denk), maar helaas heb ik ook heel vaak gezien en ervaren hoe het vooral níét moet en adviezen gegeven over hoe het ook anders kan. Eenvoudiger, doelgericht, kostenbesparend en met meer begrip voor de mens achter de situatie. Na het stoppen met mijn werk binnen de jeugdzorg heb ik nog adviserende functies gehad binnen diverse ledenraden en cliëntenraden, maar daar zag ik steeds vaker dat in de praktijk tegen eenvoudig oplosbare problemen werd aangelopen die simpel gezegd door de wirwar aan (vaak) onnodige regels niet opgelost konden worden. Iets in de politiek gaan doen is nooit mijn ambitie geweest, maar ik merkte wel dat áls ik iets zou willen veranderen in de zorg, dat de politiek dan de enige plek is waar je dat zou kunnen doen.

Dit alles bij elkaar en de mogelijkheid om binnen de LST mij bezig te gaan houden met het Sociale Domein heeft ervoor gezorgd dat ik uiteindelijk toch voor de gemeenteraad gekozen heb. En dankzij onze kiezers ook daadwerkelijk gekozen bén. Mijn doel voor de komende 4 jaar is dat we iedereen de hulp en zorg kunnen gaan bieden die op dat moment nodig is. Er gaan veel dingen goed op dat gebied, maar er gaan ook heel veel dingen {heel erg) fout. Ik wil dat wij als gemeente ervoor zorgen dat iedere burger, jong, oud of er tussenin, volmondig ‘ja’ kan zeggen als gevraagd wordt: ‘Bent u tevreden over de hulp/zorg die wij als gemeente u geboden hebben?’. Ook wil ik me in het bijzonder ook sterk maken voor de doorstart van het Family Justice Center, het buiten de hokjes gaan durven denken en niet te krampachtig omgaan met ingewikkelde regeltjes.

Kortom: Doen wat nodig is en meer/grotere problemen voorkomen door tijdig te handelen. Dit klinkt erg eenvoudig, maar ik besef dat dit niet iets is wat we van vandaag op morgen kunnen realiseren. Wij als gemeenteraad moeten er samen voor zorgen dat de inwoners van Tilburg en de omliggende dorpen weten dat we er voor hen zijn, dat we kunnen, willen en ook zúllen helpen. Graag tot ziens ergens in ons mooie Tilburg!

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA