Jordy van Berkel

Burgerraadslid - Forum voor Democratie

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Jordy van Berkel (2003), woonachtig te Oud-Noord in de liefdevolle stad Tilburg. Ik studeer filosofie aan de Universiteit van Tilburg en ik heb een verleden in de studie omtrent vastgoed. Verder vind ik het onwijs heerlijk om 19-holes te lopen op de golfbaan, muziek te maken, boeken te lezen en te werken in het mooiste restaurant van Oisterwijk.

Waarom ben je raadslid geworden?

De gemeenteraad is hét belangrijkste orgaan van de gemeente. Hier worden beslissingen genomen over ieders directe omgeving. Dit orgaan moet een uiterst goede representativiteit vervullen, waarbij elke kiezer vertegenwoordigd moet worden. Het enige wat aanzienlijk ontbreekt zijn jongeren in de politiek, wat eigenlijk vreemd is aangezien gestemd mag worden vanaf het achttiende levensjaar. Dat wil ik doorbreken!

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Omdat jongeren enorm weinig met de politiek bezig zijn – wat ik natuurlijk ook enigszins snap – wil ik de politiek juist over het hele spectrum toegankelijker maken voor iedereen. Makkelijke taal, vergelijkingen en nauw contact zijn instrumenten om dat te realiseren. Bovendien wil ik alles ter discussie kunnen stellen; durf met elkaar controverse en grenzen op te zoeken en daarover te discussiëren. Dat zijn immers dé componenten van een vrije en gezonde democratie.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn favoriete plekje in Tilburg is het Spoorpark. Hier komen jongeren uit heel de gemeente en omgeving bij elkaar om in de zon heerlijk te genieten van het leven. Het spoorpark is echt hét epicentrum voor vrij met elkaar zijn, ongeacht de situatie.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA