Koen van der Krieken

Raadslid - D66

Tilburg Schôônste stad van ‘t laand. Dit is meer dan de beroemdste zin uit ons volkslied. Het is tevens een ideaal waar we met z’n allen iedere dag aan hard aan moeten werken. Samen wonen, werken, studeren en leven in de tofste stad van Nederland. Een stad waar iedereen kansen krijgt om zichzelf te blijven ontwikkelen. Een stad waar je kunt zijn wie je bent. Een stad waar je de ruimte krijgt voor het verwezenlijken van je dromen. Een stad waarin we naar elkaar omkijken als het even wat minder gaat. De komende periode zet ik me als raadslid voor D66 Tilburg vanuit dit ideaal in voor een nog beter en mooier Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout.

De vorige raadsperiode heeft D66, als grootste partij in Tilburg, laten zien dat zij dingen voor elkaar krijgt. Er is veel geïnvesteerd in goed onderwijs. Oude wijken zijn opgeknapt en verduurzaamd. De decentralisaties in de zorg zijn op een verantwoorde manier opgepakt. Er is meer groen in en om de stad. De culturele sector in onze stad heeft een extra boost gekregen. De Spoorzone, Piushaven en het centrum veranderen steeds meer in de nieuwe parels van de stad. De LocHal is de nieuwe huiskamer van de stad. Kortom, het gaat goed met Tilburg!

Toch is Tilburg niet af. Er liggen nog belangrijke uitdagingen op ons te wachten. In deze periode maak ik mij onder meer sterk voor een beter bestuur. Een bestuur dat niet alleen luistert naar de Tilburgers, maar daar nog meer naar handelt. Daarnaast ga ik voor het beste onderwijs in onze gemeente. Scholen krijgen zeggenschap over het geld dat ze van de gemeente ontvangen. Onderwijsinstellingen weten zelf wat het beste is voor goed onderwijs. Daarnaast wil ik van Tilburg een nog aantrekkelijkere studentenstad maken. Een stad met goede voorzieningen voor studenten, van kamer tot collegezaal en van sport tot cultuur.

Naast mijn politieke bezigheden werk ik als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In mijn vrije tijd doe ik aan hardlopen, zwemmen en bordspellen.

Heb je nog vragen of wil je meer van me weten? Stuur me dan een bericht via Facebook, Twitter of LinkedIn.

 

Woordvoerder:

 • Emancipatie/diversiteit
 • Onderwijs: van 0 tot 100
 • Ruimtelijke kwaliteit: bestemmingsplan, omgevingsvisie, cultuurhistorie, archeologie, grondbeleid

Adres: Tilburg

Telefoon: ‬06 36 19 25 92

E-mail:

Social:

Naar partijpagina

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA

BERICHTEN VAN DE RAAD

 • Bestuursakkoord Gezond en Gelukkig in Tilburg

  Op 18 juni 2018 heeft de raad het bestuursakkoord Gezond en Gelukkig in Tilburg vastgesteld.

 • Agenda & Vergaderstukken

  Ga naar de  Raad Online voor de vergaderkalender, agenda’s en vergaderstukken en meer info  

 • Samenstelling van de Raad

  Tilburg heeft 45 raadsleden. De leden van de gemeenteraad vertegenwoordigen jou als inwoner van Tilburg. Raadsleden luisteren goed naar wat er speelt in Tilburg en de dorpen. Vervolgens worden er […]