Maarten van Asten

Fractievoorzitter - VVD

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Maarten van Asten en ik houd van woordgrappen, volleybal en gezelschapspellen. Met een beroepsmatige achtergrond in minimabeleid, participatie en werk en inkomen, maak ik mij hard voor een inclusieve gemeenschap. Uitgaan van wat mensen wél kunnen in plaats van wat ze niet kunnen! Mensen deel uit laten maken van onze gemeenschap in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Het rijke verenigingsleven dat we binnen onze gemeente kennen is mijns inziens van zo’n grote meerwaarde hierin. Het is het hart van de gemeenschap en biedt kansen om actief deel uit te maken van die gemeenschap.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben raadslid geworden omdat ik het leuk vind om verbindingen te leggen tussen verenigingen, bedrijven, inwoners en de gemeente. Ik zie Tilburg als een vernieuwende, eigenzinnige en bourgondische stad met een verleden, maar vooral met een toekomst! Een toekomst om door te ontwikkelen, waarbij de uitdagingen met beide handen aangegrepen worden.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Als VVD-raadslid wil ik dat we bedrijven, organisaties en inwoners ondersteunen en stimuleren bij de uitdagingen van nu en die van de toekomst. De gemeente moet hierin een stimulans zijn in plaats van een blokkade.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn favoriete plek is de Spoorzone, vanwege de dynamiek en ontwikkeling in het gebied.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA