Malou Vercammen

Burgerraadslid - ONS TILBURG

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Malou Vercammen en woon met mijn hondje en kat in de mooie, gezellige binnenstad van Tilburg. Naast dat ik burgerraadslid ben doe ik nog heel veel andere mooie dingen. Ik ben in 2018 voor mezelf begonnen. In eerste instantie wilde ik coaching gaan geven aan jongeren met een beperking over het leven met een beperking en workshops over het leven met een beperking. Zowel aan de doelgroep als ook aan de omgeving om zo de beeldvorming bespreekbaar te maken. Gaandeweg kwamen er andere mooie kansen op mijn pad. Dus nu ben ik 24 uur in de week werkzaam voor Stichting Avondje Uit 013 als pedagoog, Met deze stichting organiseren wij activiteiten voor eenzame jongeren en begeleiden hen in hun sociale ontwikkeling. Daarnaast ben ik 4 uur in de week werkzaam vanuit mijn bedrijf bij TOG die de belangen behartigd van mensen met een fysieke beperking. Hier ben ik onder andere coördinator van het scholenproject, maar ben ik ook betrokken bij de vernieuwing van de organisatie.

Waarom ben je raadslid geworden?

Deze kans werd mij aangeboden doordat Linda met zwangerschapsverlof ging en er dus een vacature vrij kwam. Ik wist niet meteen waar ik ja tegen had gezegd, maar vond het wel een leuke nieuwe uitdaging en een mooie kans om het te ervaren wat burgerraadslid zijn nu precies inhoudt en of het bij me past. Ik heb er in ieder geval genoeg ambities en ideeën voor.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Sinds de Agenda Sociaal 013 en beleidsnota Inclusie maakt de gemeente al mooie stappen rondom Inclusie, toegankelijkheid en het sociaal domein. Hier wil ik graag mijn steentje aan bijdragen, mijn mening over geven en mijn ervaringsdeskundigheid bij inzetten, om een nog mooier, socialer Tilburg te creëren dat voor iedereen toegankelijk is en waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Daarnaast vind ik dat de gemeenteraad een weerspiegeling zou moeten zijn van de samenleving en daarom wil ik mij ook graag inzetten als vrouw in een rolstoel om die diversiteit mede te waarborgen.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn favoriete plek in Tilburg vind ik een lastige. Ik denk dat het dan eerder een gebied is en dat is natuurlijk de binnenstad en het dwaalgebied waar ik erg graag woon. Daarnaast vind ik het Spoorpark ook een hele fijne plek en een mooi voorbeeld van een burgerinitiatief dat door iedereen omarmt wordt.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA