Marti de Brouwer

raadslid - Lijst Smolders Tilburg

Armoede, het kan anders, het moet anders

Wat is je achtergrond?

Met mijn studies in de techniek en de economie ben ik uiteindelijk in de dienstverlening terechtgekomen. Ik ben weliswaar opgeleid in de cijfers, maar ik richt me bij voorkeur op zaken waar mensen tegenaan lopen. Zo heb ik me als bedrijfsmanager sterk gemaakt om mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een kans te bieden binnen onze organisatie.

Wat zijn je hobby’s en interesses?

Koken / bakken (het liefste samen met mijn kinderen) en wandelen in de natuur. Maar ik geniet ook enorm van de rond- leidingen door het gemeentehuis die ik geef aan leerlingen van het basis- onderwijs in Tilburg. We eindigen die rondleidingen altijd met een debat zodat de scholieren echt kennis maken met de lokale politiek.

Wat is jouw LST-thema?

Het aantal mensen in armoede in Tilburg blijft stijgen. Steeds vaker geldt dit niet alleen voor mensen met een (bijstands) uitkering maar ook voor werkenden en zelfstandigen. Dat moet stoppen.

Armoede zorgt voor ontwrichting van de samenleving en geeft geen gelijke kansen. De komende jaren wil ik dan ook doorgaan om de armoede in Tilburg echt aan te pakken.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA