Ton Gimbrere

Raadslid - CDA

Ondernemerschap bevorderen en belonen

Wat is je favoriete plek in Tilburg?

Het rode fietspad, de weg van Tilburg-west naar Tilburg-oost. Het staat voor mij symbool voor verbinding. Een gevoel van trots en ‘dit is mijn stad’ als ik op het rode fietspad fiets.

Wat is jouw CDA-thema?

De thema’s die het beste bij mij passen zijn het versterken van het economisch klimaat en het ondernemerschap. Als voormalig algemeen directeur van Bonheur Horeca Groep ligt ondernemen dicht bij mij. Het stokje daar heb ik inmiddels doorgegeven en politiek is voor mij een complete nieuwe uitdaging waar ik met veel enthousiasme en energie aan ben begonnen!

Waar ga jij je hard voor maken?

Meer banen voor HBO en universitair opgeleide studenten, zodat ze na hun opleiding de bedrijvigheid in Tilburg kunnen versterken. Maar ook meer alternatieve opleidingstrajecten voor zij-instromers en jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dan snijdt het mes aan twee kanten: er wordt minder een beroep gedaan op een uitkering en vacatures worden ingevuld.

Wat is jouw favoriete maaltijd?

Slaoi meej aai meej juin meej èèrrepel en natuurlijk een Dame Blanche! Het liefste eet ik dit samen met mijn gezin (en aanhang) aan tafel, dan is de tafel met 9 personen goed gevuld en kunnen we genieten van tijd met elkaar en lekker eten.

 

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA