Yusuf Çelik

Fractievoorzitter - Partij van de Arbeid

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Yusuf Celik. Ik ben 40 jaar en woon samen met mijn vriendin en twee kinderen in de wijk Jeruzalem. Naast het raadslidmaatschap werk ik in Rotterdam bij de organisatie Rotterdam Sportsupport. Als projectleider verenigingsconsulenten en sportplus probeer ik met het team van adviseurs verenigingsbesturen bij te staan. Als ik vrij ben dan probeer ik mijn hardloopschoenen aan te trekken en een rondje te rennen in Moerenburg.

Waarom ben je raadslid geworden?

Pech of geluk hebben in het leven ligt zo dicht bij elkaar. En toch maakt het een wereld van verschil. Dat zie ik maar al te vaak terug in onze samenleving. Zonder vangnet, onderwijs of iets kleins zoals ondersteuning om lid te worden van een sportvereniging had ik mijn talenten niet kunnen ontwikkelen en mijn horizon nooit kunnen verbreden. De overheid kan een helpende hand bieden en inwoners helpen. Er zijn heel veel mensen in de samenleving die de samenleving mooier, kleurrijker of gezelliger maken, maar ook mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en waarbij je als politiek het verschil voor kan maken. Het is leuk om al die mensen te ontmoeten, hun ontwikkeling of voortgang te volgen en hen te ondersteunen en helpen waar dat kan. Het raadslidmaatschap biedt mij de mogelijkheid dat op een grotere schaal voor meer mensen mogelijk te maken. Meedenken, meepraten en meedoen werkt verslavend en voor je het weet rol je in de actieve politiek.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Ik zou heel graag een bijdrage willen leveren aan het verhogen van de kwaliteit van zorg in onze gemeente. De vorige raadsperiode kwam een aantal incidenten in het nieuws. Dat greep mij en mijn collega’s aan. We hebben in gezamenlijkheid een voorstel opgesteld om het toezicht op de zorg te versterken en de kwaliteit van zorg te verhogen. Deze periode moet dat handen en voeten krijgen. Dat wil ik graag volgen.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn favoriete plek in Tilburg is bij Vittorio aan de draaibrug in de Piushaven. Ik fiets er elke dag langs. En elke dag zie ik mensen met elkaar in gesprek raken. Een klein ontmoetingspunt in de wijk. Ik zou willen dat dit ook in andere plekken in de stad kan.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA