De raad op straat

Wie denkt dat de gemeenteraad alleen maar vergadert, heeft het mis. Regelmatig laten raadsleden zich zien in onze wijken, buurten en dorpen. Ze gaan dan in gesprek met bewoners en willen weten wat hen bezighoudt.

Vorige week dinsdag 13 juli waren er enkele leden van de raad op bezoek in De Reeshof en Tilburg Noord. Bij de winkelcentra Heyhoef en Wagnerplein vroegen ze inwoners hoe zij de afgelopen coronaperiode hebben beleefd. Die gaven aan meer te zijn gaan wandelen en fietsen. Wat hen onder meer was opgevallen, is het mooie fietsnetwerk dat Tilburg heeft. Voor sommige inwoners was de coronaperiode een tijd van eenzaamheid. Jongeren vertelden verder over de verveling die af en toe toesloeg.

Waardevol

Natuurlijk spraken inwoners ook over andere zaken. Het onderhoud van de openbare ruimte, verkeersveiligheid, het dumpen van afval, maar ook het organiseren van meer activiteiten en mogelijkheden voor de jeugd werden veelvuldig genoemd. De gesprekken leveren de raadsleden waardevolle informatie op voor hun raadswerk. Sommige zaken kunnen ze meteen concreet oppakken.

Wil je zelf in gesprek met de raad? Er zijn verschillende manieren waarop dat kan. Je vindt ze hier op de website.

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA