Half miljoen voor Biezenmortel

Toen Biezenmortel op 1 januari 2021 bij Tilburg werd gevoegd, stelde de gemeenteraad het dorp een warm welkom in het vooruitzicht. Die uitspraak kreeg afgelopen maandag  een vervolg. De raad besloot unaniem om bijna een half miljoen euro uit te trekken voor de ontwikkeling van het dorp. En de raad wilde nog meer.

De plannen  voorzien onder meer in de modernisering van gemeenschapshuis De Vorselaer, de realisatie van Natuurpoort De Rustende Jager bij de Loonse en Drunense Duinen en de begeleiding van verschillende ruimtelijke ontwikkelingen. Ook koopt de gemeente het pand Capucijnenstraat 38 aan, waarmee ruimte ontstaat voor de ontwikkeling van het dorpshart en toekomstige woningbouw.

Extra wensen van de raad

De raad greep het debat over Biezenmortel maandag aan om een aantal extra wensen op tafel te leggen. Zo kreeg het college de opdracht om de coöperatie Biezenmortel op de hoogte te houden van en te betrekken bij de voortgang van bouwprojecten en andere initiatieven die van belang zijn voor de ontwikkeling van het dorp. De raad aanvaardde hierover een motie van het CDA, LST, Forum voor Democratie, D66, Lokaal Tilburg, 50PLUS en ONS Tilburg Van het CDA, LST, 50PLUS, D66, Lokaal Tilburg en de PvdA was de door de raad aanvaarde motie over de toewijzing van nieuwbouwwoningen. Het college moet met een voorstel komen, dat het mogelijk maakt om bij de toewijzing van een gedeelte van de nieuw te bouwen woningen in Biezenmortel voorrang te verlenen aan inwoners van het dorp. Hetzelfde moet gelden voor mensen die een maatschappelijke of economische binding met Biezenmortel hebben.

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA