Opnieuw coronasteun voor ondernemers

Tilburgse winkeliers en horecaondernemers krijgen opnieuw coronasteun van de gemeente. Dat heeft de gemeenteraad afgelopen maandag besloten. Met de steunmaatregelen is een bedrag gemoeid van ruim 600.000 euro.

Net als in de tweede helft van 2020 en in 2021 mag de horeca tot 31 oktober van dit jaar zijn terrassen uitbreiden, zonder daar leges voor te hoeven betalen. Ook hoeven zij, net als de ondernemers in de detailhandel, geen precarioheffing te betalen voor het aanbrengen van een overkapping. Verder krijgen ondernemers hun geld terug, wanneer zij voor evenementen die vanwege corona niet konden doorgaan, al leges hadden betaald voor een vergunning en tapontheffing.

Maatwerk en begeleiding

Detailhandel en horeca zijn zwaar getroffen door de recente lockdown en kwamen in veel gevallen niet in aanmerking voor landelijke regelingen. Behalve de genoemde financiële tegemoetkoming voorziet het steunpakket van de gemeente ook in adviezen op maat voor horecaondernemers in de binnenstad die de uitstraling van hun terras willen verbeteren. Verder kunnen ondernemers een beroep doen op individuele begeleiding bij het aanvragen van een lening bij Qredits.

Raad wil herstelprogramma

De gemeenteraad maakte maandag duidelijk dat de gemeente meer kan doen dan compenserende maatregelen treffen voor ondernemers. De gemeente zou ook de rol van aanjager kunnen innemen bij acties die bijdragen aan herstel van de lokale economie. Een motie daarover van D66 en Lokaal Tilburg werd door de raad aanvaard. Het college komt met een herstelprogramma, waarmee initiatieven van ondernemers en organisaties die bijdragen aan het genoemde herstel worden ondersteund. Bij het opstellen van het programma worden partners als Station88, het Binnenstadmanagement en het onderwijs betrokken.

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA