Raad stemt in met toekomst stadion Willem II

Wanneer de financiering rond is, koopt Willem II binnenkort het stadion dat de voetbalclub nu nog van de gemeente huurt. De gemeente blijft eigenaar van de grond onder en om het stadion en verpacht die aan de Tilburgse eredivisionist.

Met die constructie en met het voorstel om de veiligheid in het stadion te verbeteren, stemde de gemeenteraad afgelopen maandag unaniem in. Willem II pacht de grond onder en rond het stadion voor 30 jaar. Die periode kan twee keer met nog eens 30 jaar worden verlengd. De pachtprijs wordt jaarlijks vastgesteld op basis van de grondwaarde. Dat zou in de huidige situatie ruim 100.000 euro zijn.

Veiligheid

Willem II en de gemeente hebben een intentieovereenkomst gesloten, die de voetbalclub de mogelijkheid biedt om het stadion van de gemeente te kopen en die tevens inhoudt dat er in het stadion extra veiligheidsmaatregelen worden getroffen. Die moeten voor 30 september 2023 zijn gerealiseerd. De maatregelen, die ook bedoeld zijn voor meer comfort, omvatten onder andere meer en beter cameratoezicht, tourniquets voor de toegangscontrole bij de ingang van de tribunevakken, veilige staplaatsen op de Kingside tribune en demping van de gracht om het veld. Alles bij elkaar kosten deze maatregelen 3,5 miljoen euro. De gemeente draagt daarin 1,5 miljoen euro bij. Ook daar stemde de raad maandag mee in.

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA