Raadslid Sylvia Spinnewijn geëerd als ‘Geminteraodsleuterèèr’ van 2024

In het hart van Kruikenstad, op het bordes van het Paleis-Raadhuis, is raadslid Sylvia Spinnewijn gehuldigd als de Geminteroadsleuterèèr van 2024. De uitreiking vond plaats tijdens de sleuteloverdracht, het moment van overgang van de alledaagse orde naar een periode van feest en vrijheid, waarin de prins regeert over Kruikenstad.

Henk van Tilborg van 50PLUS, de winnaar van vorig jaar, droeg Sylvia voor als leuterèèr van het jaar. Van Tilborg: “Sylvia is plotseling fractievoorzitter geworden omdat haar collega ziek werd. Zij speelt nu de eerste viool in de D66-fractie en dat doet ze op een uitstekende en begrijpende, maar ook speelse manier. Hierdoor weet ze veel mensen voor zich te winnen, maar weet ook verbinding te maken.

In het dagelijkse leven werkt Sylvia voor de politie. Duidelijk is dat ze een politievrouw in hart en nieren is. Sylvia weet dan ook de raadsleden regelmatig op hun nummer te zetten op een komische manier. En ze kan het ook nog eens goed en leuk vertellen.”

In het Tilburgs: “Sylvia is inêene fraksievurzitter gewòrre umdè dere keleega ziek wier. Sylvia spult naa de irste fiejôol èn dè doese op en perfèkte èn goeje, begrèèpende menier, mar ok op en spulse menier.

Hiermeej wit ze veul meense vur derèège (of der òndaachtspunte) te winne, mar ze kan ok meense saomebrènge. Ge vuult dèt en pliesievrouw in hart èn nieren is èn ze wit dan ok de Raod reegelmaoteg, op en koomiese menier, op der nummer te zètte. Ze kannet gewoon goed èn schôon vertèlle.”

De Geminteroadsleuterèèr is een prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan een raadslid dat zich in het voorgaande jaar op een bijzondere manier heeft ingezet en is bedoeld om een raadslid in het zonnetje te zetten. Het moment vindt plaats tijdens de sleuteloverdracht op het bordes van het Paleis-Raadhuis.

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA