Uitvoering Stadsforum kan in maart van start

Na carnaval is het zo ver. Dan gaan de werkzaamheden voor de eerste fase van het Stadsforum van start. Het Willemsplein is als eerste aan de beurt om straks samen met de Paleisring en Schouwburgring een compleet nieuw stuk binnenstad te vormen.

Een nieuw sfeervol hart van het centrum met een hoogwaardige uitstraling, waar inwoners en bezoekers graag willen vertoeven. Medio 2023 is het Willemsplein klaar en worden meteen Paleisring én Schouwburgring als één geheel aangepakt. Daardoor verloopt de realisering van het totale Stadsforum sneller dan verwacht. De raad stelde afgelopen maandag 8,5 miljoen euro beschikbaar voor de metamorfose van het Willemsplein. De SP stemde tegen.

Het Willemsplein krijgt een natuurstenen bestrating, groenvoorzieningen die goed werken tegen hittestress, verlichting waarmee de aanwezige en nieuwe kunstwerken goed tot hun recht komen. Het vernieuwde Willemsplein biedt straks ruimte voor een grotere markt en ruimte voor de kermis en andere grote evenementen. Voor het ontwikkelen van evenementen en andere activiteiten die voor levendigheid moeten zorgen, gaat bij het Binnenstad Management Tilburg een Kwartiermaker Stadsforum aan de slag. Het invullen van activiteiten gebeurt samen met ‘de buren van het Stadsforum’ waaronder Theaters Tilburg, Fontys, Factorium, het Kantongerecht en de gemeente.

Naar verwachting is in het tweede kwartaal van 2023 fase 1 van het Stadsforum zo goed als klaar en verhuist de weekmarkt van het Koningsplein voor het grootste deel naar het Willemsplein. De aanleg van het Stadsforum hangt nauw samen met de nieuwe plannen voor het Koningsplein (Koningswei) én met het verkeersluw maken van de hele cityring. De hiervoor benodigde ingrepen zijn naar verwachting vóór 2024 klaar.

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA