Anne-Miep Vlasveld

Fractievoorzitter - Partij voor de Dieren

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Anne-Miep Vlasveld, geboren in 1986 in Duitsland, getogen in het Zeeuwse land en sinds 2006 woonachtig in Tilburg. Ik heb in veel delen van de stad gewoond maar woon nu alweer een tijdje met mijn man en 2 zoons in het groene Quirijnstok. In het dagelijks leven ben ik lid van Provinciale Staten van Brabant namens de Partij voor de Dieren waar ik me inzet voor een toekomstbestendige landbouw zonder dierenleed en voor duurzame mobiliteit. In mijn vrije tijd wandel ik graag lange afstanden, ga ik op pad met mijn gezin en lees ik graag.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben raadslid geworden omdat ik zie dat er op het gebied van groen nog wel een tandje bij mag in de gemeente. Mijn wijk is groen maar dat geldt niet voor de hele gemeente. Ook zie ik dat we op het gebied van dierenwelzijn nog een wereld kunnen winnen. Daar gaan wij ons sterk voor maken!

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Over vier jaar zijn we, als het aan de Partij voor de Dieren ligt, gekapt met het kappen van bomen, is alle nieuwbouw energiepositief en natuur inclusief gebouwd en worden er geen dieren meer op evenementen gebruikt.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Een van mijn favoriete plekken in de gemeente is het Quirijnstokpark. Een park aan de rand van de stad waar je een fijn ommetje kunt maken en de seizoenen aan je voorbij ziet trekken.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA