Pam Wijnans

Raadslid - Partij voor de Dieren

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Pam Wijnans. Geboren en getogen in Tilburg en momenteel woonachtig in de Reit. Naast mijn werk in de raad volg ik in deeltijd de studie Klinische Psychologie aan Tilburg University. Als student ben ik altijd al liever maatschappelijk actief geweest buiten de schoolbanken. Zo heb ik recentelijk een studentenvereniging opgericht (Vegan Student Association Tilburg) waar ik nu nog actief ben als voorzitter. Verder kan ik enorm genieten van de natuur en wandel ik graag door de prachtige groene omgeving van de campus die letterlijk als mijn achtertuin fungeert.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben raadslid geworden omdat ik geloof dat wanneer je ontevreden bent over je omgeving je elke kans moet grijpen om daar wat aan te doen. De wereld zou er een stuk groener en diervriendelijker uit kunnen zien en daarvoor zou ik willen beginnen in mijn eigen stad, Tilburg.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Ik zou graag willen zien dat wij in Tilburg het goede voorbeeld geven en eindelijk afstappen van het menscentrale denken en ecocentraal gaan denken. Als we met respect omgaan voor de natuur, de dieren én de mensen wordt Tilburg een leefbaardere stad die ook nog toekomstbestendig is. We laten de bomen staan, we laten de dieren met rust en komen op voor en betrekken álle bewoners. We geven de meest kwetsbaren een stem en luisteren ook echt naar hun behoeften.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Er is niet één plek die ik kan aanwijzen als favoriete plek. Het groene gebied rondom de campus voelt voor mij als thuis, maar ik kan ook enorm genieten van de gezellige sfeer die er hangt rond de koffietentjes in het dwaalgebied en de vijfsprong. Verder ben ik van mening dat er overal in Tilburg valt te genieten. Het is maar net waar je behoefte aan hebt en in welk gezelschap je bent.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA