Anne Zouridis

Raadslid - CDA

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Anne Zouridis, getrouwd en moeder van drie fantastische kinderen. Ik ben bestuurskundige en heb de afgelopen jaren vooral gewerkt op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven. In mijn vrije tijd sport en wandel ik graag, bijvoorbeeld in het stadsbos. Ik ben voorzitter van de ouderraad van de basisschool van onze kinderen en met twee voetballende zonen ben ik ook vaak langs de lijn te vinden. In het weekend is lekker eten en drinken met vrienden en naar theater of concertzaal in Tilburg favoriet!

Waarom ben je raadslid geworden?

Als raadslid kun je het verschil maken voor de stad waar mijn kinderen opgroeien en waar ik verliefd op ben geworden. Sinds oktober 2019 ben ik raadslid en in de afgelopen halve raadsperiode heb ik bijvoorbeeld gewerkt aan een duidelijke rol voor woningbouwcoöperaties in het bouwen van betaalbare woningen voor de middeninkomens. Ik maakte me sterk op het sturen bij alle nieuwbouwprojecten op het realiseren van gemengde wijken. Ook heb ik de basis gelegd voor een jeugdaanpak waarin we meer geld en aandacht hebben voor de versterking van het normale leven van kinderen. Verder heb ik regelmatig problemen aangekaart van inwoners in het vragenhalfuurtje. En ik heb gratis parkeren in de binnenstad gerealiseerd tijdens de lockdown, zodat we makkelijker onze kerstinkopen konden doen bij lokale ondernemers. Allemaal zaken die ertoe doen voor Tilburgers. Als raadslid kan je hier samen met collega’s echt iets bereiken. Daar ga ik heel graag mee door!

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Geen gladde praatjes, maar betrokkenheid, kennis en inzet! Ik sta voor een Tilburg waar je een fijn (t)huis vindt in een gemengde en groene wijk. Waar je je veilig voelt op straat en we omkijken naar elkaar. Ik bijt me vast in problemen in de wijk of grote opgaven als jeugdzorg, wonen of de energietransitie. Kom met oplossingen. Ik sta voor een bestuur dat Tilburgers, hun verenigingen en bedrijven ondersteunt en verbindt.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

De bruisende Piushaven komt als eerst in me op. Daar hebben we tien jaar met veel plezier naast gewoond en je ziet er de fantastische ontwikkeling van Tilburg. Maar ook de Hasseltse Kapel vind ik een bijzonder écht Tilburgs plekje.  Zeker in de meimaand, als heel veel Tilburgers er volgens traditie een kaarsje aan komen steken en snoepjes kopen bij de snoepkramen!

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA