Ineke Couwenberg

Fractievoorzitter - CDA

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Ineke Couwenberg, voor de tweede periode gemeenteraadslid en fractievoorzitter van het CDA. Vier dagen in de week werk ik bij ABAB Accountants en Adviseurs in Tilburg. Ik houd me daar bezig met de dienstverlening in de food- en agrisector, variërend van beleid, productontwikkeling tot en met marketing. Ik ben niet geboren en getogen in onze stad, maar woon er wel meer dan 25 jaar en heb drie Tilburgers op de wereld gezet. Die zijn inmiddels naar andere steden getrokken met een mooie basis die ze hier hebben meegekregen. Voor veel kinderen is die basis niet vanzelfsprekend, dat kunnen we alleen samen oplossen!

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben raadslid geworden omdat ik er in geloof dat we die kinderen meer kansen kunnen bieden. Ik ben ervan overtuigd dat veel dingen in onze stad beter kunnen: minder vanuit het stadhuis en meer vanuit de wijk. In de gemeenteraad kun je er, met voldoende steun, voor zorgen dat er wel degelijk iets verandert.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

In deze periode wil ik graag zien dat we initiatieven van inwoners in het stadhuis omarmen. Dat we ambtenaren gaan inzetten om hun initiatief door de organisatie heen te loodsen, zodat ze echt geholpen worden om in hun eigen wijk verschil te maken.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Om eerlijk te zijn, is thuis mijn favoriete plek in Tilburg. Beetje flauw, maar daar voel ik me fijn! Dat zou ik iedereen gunnen, welke leeftijd je ook hebt, waar je ook vandaan komt en hoeveel of weinig geld je hebt.


Nevenfuncties

Marktmanager bij ABAB Accountants

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA