Ineke Couwenberg

Fractievoorzitter - CDA

Goed onderwijs voor onze kinderen

Wat is je favoriete plek in Tilburg?

Ik ben trots op heel veel dingen in onze stad. De Oude Warande vind ik heerlijk, maar ik kies toch voor de Piushaven. Omdat je daar ziet hoe Tilburg groeit en hoeveel moois dat oplevert.

Wat is jouw CDA-thema?

Kinderen zijn de basis van onze toekomst. Mijn kinderen hebben het geluk op een goede plek te zijn geboren. Ik voel me verantwoordelijk om de kinderen met een minder gemakkelijke start ook kansen te geven. Scholen en onderwijs zijn hiervoor heel belangrijk. Ik wil graag meedenken over hoe we ons onderwijs nog beter kunnen maken.

Waar ga jij je hard voor maken?

Burgerparticipatie lijkt een nietszeggende kreet, maar ik leg graag uit wat we ermee bedoelen. De gemeente moet veel beter luisteren naar haar burgers. Het moet niet zo zijn dat een idee pas goed is als burgers het helemaal hebben uitgewerkt en met een compleet projectplan bij de gemeente kunnen komen. Dan leggen we de lat veel te hoog. De gemeente moet investeren in ambtenaren in de wijk, die samen met burgers een idee verder uitwerken en ze helpen de juiste ingangen te vinden bij hun collega’s op het gemeentehuis. Iedereen mag meedenken. Dat heet samen de stad maken!

Wat is jouw favoriete maaltijd?

Dat is een preischotel. Oersaai, maar wel heel lekker! Misschien ook wel omdat het snel klaar is en dat is met een groot gezin vaak belangrijk.

Ineke Couwenberg

50 jaar | 3 kinderen | Studeerde Agrarische Economie | Woont in De Blaak | Werkt bij ABAB accountants

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA