Linda Oerlemans

Fractievoorzitter - ONS TILBURG

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Linda Oerlemans en ik ben geboren en getogen in Udenhout. Inmiddels woon ik al heel wat jaren samen met Gerton en onze 2 dochters Kate Rose en Robin Sue en onze zoon Otis Luka in de Bomenbuurt. Ik verwacht dit jaar nog een kindje.

Waarom ben je raadslid geworden?

Mijn belangrijkste motivatie om in de Tilburgse politiek te gaan is dat ik wil dat Tilburg een fijne stad is om in te leven. En vooral dat dit in de toekomst zo blijft. Nu ik zelf kinderen heb, is dit nog belangrijker geworden.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Ik probeer op allerlei manieren de stad een beetje mooier te maken. Wekelijks werk ik bij de Tilburgse Voedselbank. Daar zie ik hoe het beleid mensen (kinderen) raakt, daar wil ik iets aan doen. Nog steeds zijn de kansen ongelijk verdeeld, ook in onze stad. Daarnaast ben ik initiatiefnemer van ONS Soepje. Wat tijdens het begin van de coronacrisis begon als een spontaan kopje soep liep uit de hand: tijdens de coronacrisis bezorgden vele vrijwilligers zo’n 250 soepen en maaltijden per dag. Inmiddels is ONS Soepje een blijvend initiatief wat naast een gezonde maaltijd ook zorgt dat we elkaar weer wat meer ontmoeten!
Kortom: ik wil van Tilburg graag een mooiere stad maken en probeer dat op zo veel mogelijk manieren te doen, en vooral met zo veel mogelijk mensen. Samen maken we onze stad!

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA