Dina Poortier

Burgerraadslid - Forum voor Democratie

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Dina Poortier Bruin.

Waarom ben je raadslid geworden?

Na op de lijst gestaan te hebben als kandidaat gemeenteraadslid voor Forum voor Democratie, was het voor mij direct logisch me aan te melden als burgerraadslid. Mijn hart ligt bij Tilburg en haar inwoners.
Gemeentepolitiek staat in Tilburg helaas op een laag pitje en men is het vertrouwen om te stemmen kwijt. Door transparantie en een duidelijke visie kan hier verandering in komen!
Naast de opleidingen marketing management en recruitment die ik behaald heb, ben ik onderneemster in hart en nieren. Daarnaast ben ik een trotse moeder. Ik ben servicegericht en heb ik mijn hart op de juiste plaats. Ik durf stappen te zetten en mijn stem te laten horen. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van het zorgdomein. Binnenkort zal ik de opleiding WMO Consulente gaan volgen om zo nog meer expertise op dit gebied te vergaren. Daarnaast ben ik 27 jaar ervaringsdeskundige in de jeugdzorg. Ik draag de jeugd een warm hart toe en wil graag verbetering binnen dit domein wanneer kinderen tussen “wal en schip” vallen.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Waarom wilde ik politicus worden? Dit is vanwege het feit dat ik me vooral de laatste jaren steeds meer bewust ben geworden dat verandering nodig is zowel binnen de (gemeentelijke) politiek als in geheel Nederland. Het geluid van FVD past volledig bij mijn visie dus twijfelde ik geen moment om mij op te geven als kandidaat-gemeenteraadslid voor de gemeenteraad in Tilburg.
In de afgelopen jaren heb ik mij breed georiënteerd op zowel onze samenleving als de weg die Forum voor Democratie bewandeld. Daarnaast heb ik in de afgelopen jaren als ondernemer met een groot netwerk gesproken binnen diverse domeinen. Hierdoor heb ik goed kunnen analyseren waar de pijnpunten liggen en welke keuzes er nodig zijn om de burger weer aan het stemmen te krijgen. Verder ben ik ervaringsdeskundige binnen het zorgdomein. En mij is duidelijk dat er binnen dit domein nogal wat positieve verandering nodig is. Ik zet me dan ook graag volledig in om Pim Kooke; fractievoorzitter FVD Tilburg te ondersteunen.

Mijn motivatie is zorgen voor meer betrokkenheid bij de burger, meer transparantie vanuit de gemeente en voldoende aandacht voor het zorgdomein. Mijn expertise en inzet zal vooral zijn voor; gezondheid en welzijn, jeugd, bestaanszekerheid, sociaal domein/inclusieve stad, Ondernemers/MKB, werkgelegenheid en WMO! Ik wil zo veel mogelijk de zorg, angst en onzekerheid bij onze burgers wegnemen. Ik wil werken aan een mooie toekomst voor onze inwoners en dat ze het ze inspireert om weer de stembus te bezoeken tijdens de verkiezingen. Dat is mijn doel!

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Graag neem ik een lekker drankje op het terras in de stad, een heerlijke wandeling in het wandelbos met mijn gezin of bezoek ik een spannende film in de bioscoop.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA