Pim Kooke

Fractievoorzitter - Forum voor Democratie

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Pim Kooke, van oorsprong historicus met een grote interesse in politiek en internationale ontwikkelingen. Naast historicus ben ik actief voor Forum voor Democratie in de gemeenteraad, in de Provinciale Staten en voer ik tevens werkzaamheden uit voor het Renaissance Instituut, het wetenschappelijk bureau van de partij.

Waarom ben je raadslid geworden?

De afgelopen jaren die ik hier woon heb ik gemerkt dat de kwaliteit van de stad achteruit gaat. Er heerst grote onvrede onder de bevolking en het vertrouwen in de politiek in onze gemeente is ontzettend laag. En dat wantrouwen is te begrijpen. Verandering is nodig, maar dat gaat alleen maar als wij het vertrouwen in de politiek aan mensen terug kunnen geven.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Zoals ik al eerder meldde is het belangrijk dat mensen het vertrouwen terug moeten krijgen in de politiek. Hierdoor moet politiek zoals dat voorheen werd gedaan veranderen. Dat vertaalt zich in mijn optiek naar meer inspraak van de burger. De kloof tussen de politiek en burger moet kleiner, minder bureaucratie en meer u. Geef de handvatten om hun geluid te laten horen. Kritiek, hoor en wederhoor moeten de leidraad zijn.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Tilburg heeft vele mooie plekken te bieden. Als ik er eentje moet kiezen, dan vind ik het Dwaalgebied een mooie plaats, simpelweg omdat je daar precies kan doen wat de naam voorstelt, ronddwalen.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA