Noah Kivits

Burgerraadslid - Forum voor Democratie

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Noah Kivits, momenteel nog student Algemene Lichamelijke Opvoeding. Met veel passie zet ik me voor mijn studie en werk in voor het (beweeg)onderwijs in Nederland. Daarnaast ben ik actief binnen het Jongeren Forum voor Democratie (JFVD) als medeorganisator van de sportevenementen.

Waarom ben je raadslid geworden?

Binnen Forum voor Democratie wordt er altijd aangespoord jezelf te excelleren in hetgeen waar je passie voor hebt. Mijn passie vind ik in het inspireren van jongeren en het staan waar je als mens voor staat. Ik merk steeds meer dat het mooie Tilburg haar identiteit kwijtraakt en de burgers en jongeren van Tilburg het vertrouwen in de politiek verliezen. Ik hoop daarom een inspiratiebron te kunnen zijn voor de (jonge) burgers van Tilburg en het vertrouwen en onvrede te herstellen. Er is verandering nodig, dus laten dit samen doen en de Tilburger weer echt op de eerste plaats zetten.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Zoals eerder aangegeven verliest Tilburg steeds meer haar identiteit en is er steeds minder oog voor de Tilburgse burger. Ik hoop te bereiken dat de burger weer inspraak en vertrouwen krijgt binnen de politiek, onder het motto van meer burger en minder bureaucratie. Daarnaast moet Tilburg met haar mooie dorpen weer leefbaarder worden voor de Tilburger en niet enkel voor de bureaucratie. Ook hoop ik gedurende mijn raadsperiode veel te kunnen betekenen binnen het onderwijs. Het onderwijs zorgt mede voor de nieuwe talenten van de toekomst. Dit worden de jongeren van de nieuwe generatie aan wie wij het stokje later moeten overgeven. Dus laten we dit samen doen en zorgen dat Tilburg een mooie toekomst tegemoet gaat!

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn favoriete plek in Tilburg is het Wandelbos. Ik kan me nog goed herinneren dat ik hier als kind werd meegenomen door mijn ouders. Om hier te genieten van de natuur, kon spelen in de speeltuin, het bekijken van de dieren op de kinderboerderij en dan de dag afsloten met een ijsje of een picknick. Deze mooie onaangetaste plekken draag ik in een mooi plekje in mijn hart.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA