Kim Mathura

Burgerraadslid - VoorTilburg013

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Kim Mathura. Geboren en getogen in Tilburg. Samen met mijn partner woon ik sinds kort in de Reeshof. Al een aantal jaar ben ik betrokken bij VoorTilburg.
Samen met Bryan Vreijsen, initiatiefnemer van Brabant Maatjes organiseren wij activiteiten voor eenzame jongeren van 18 – 35 jaar. Samen hebben wij een community op Facebook met 1200 jongeren, jongeren die contacten of een maatje zoeken. Al velen jongeren hebben hierdoor een maatje gevonden, maar wij zijn er nog niet. Niemand hoort alleen te zijn en iedereen verdient een maatje!
Daarnaast ben ik werkzaam als jongerenwerker bij R-Newt binnen het Next Up-project in Tilburg en omstreken. Ik ondersteun jongeren bij het realiseren van hun eigen project. Dit project is altijd voor een ander en stimuleert jongeren om iets goeds te doen voor een ander persoon of doelgroep. Ik vind het belangrijk dat jongeren hun talenten ontdekken en met hun expertise de wereld een stuk mooier maken. Met mijn enthousiasme, drive en communicatieve vaardigheden als coach, stimuleer en motiveer ik jongeren om het beste uit zichzelf te halen. Elke jongeren is uniek en talentvol op zijn manier!

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik vind het belangrijk dat iedereen een stem krijgt in Tilburg! Kinderen, jongeren, jongvolwassenen, ouderen ongeacht wat voor afkomst, achtergrond, geaardheid je hebt. Ik vind het belangrijk dat de politiek een afspiegeling is van de maatschappij. Onze partij staat daar voor.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Vanuit de samenleving zien we waar bewoners behoeften aan hebben. Wij willen luisteren, oppakken en vertrouwen creëren. Niet alleen beloven, maar ons keihard inzetten en verwezenlijken. Daarnaast wil ik meer initiatieven bereiken, meer jongeren/ouderen betrekken bij de gemeente en hen meer een stem geven.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Ik ben groot fan van de LocHal! Als ik een afspraak heb neem ik die graag mee naar deze plek, al is het om onze mooie bibliotheek te laten zien. Ik ben ook vaak te vinden in de binnenstad om lekker een hapje of drankje te doen.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA