Richie Ramautarsing

Burgerraadslid - VoorTilburg

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Richie Ramautarsing is de naam, aangenaam. 38 zomers jong met de nadruk op jong want mijn motto in het leven is never grow up! Geboren in Tilburg en met de Surinaamse roots grootgebracht, deze mengelmoes maakt mij een tropische Tilburger die zijn stad graag ziet shinen!
Waneer de zonnestralen vallende zijn dan komt de Domme Kar van stal en komt Richie Skaafijs tot leven. De tropische ijscoboer van Tilburg, heerlijk Surinaams schaafijs dat je lekker kunt besprenkelen met zoetigheid. Mango, cocos, aardbei, watermeloen, bubbelgum, kers, tutti frutti, etc etc.. Met mijn muziek aan brom ik door de straten van Tilburg om de mensen te voorzien van een tropische lekkernij en een gratis smile die ik op hun gezicht tover.

Sport zit tot op het bot, vooral de liefde voor boksen, motorcross en formule 1. Joggen doe ik 3 keer in de week dat vind ik heerlijk om mijn mindset fresh te houden. Krachttraining doe ik ook graag want het is wel belangrijk om je body in balans te houden. Het is belangrijk om te bewegen het maakt niet uit hoe maar doe waar je gelukkig van wordt dan zit je in je beste balans!

Waarom ben je raadslid geworden?

Anderhalve maand voor de gemeenteraadsverkiezingen werd ik gevraagd door de partij Voor Tilburg of ik een verlengstuk voor de jeugd wilde zijn. Dit heb ik zonder na te denken gelijk gedaan in de wetenschap dat ik er al voor de jeugd was en bezig ben. Ben ook heel erg blij met mijn collega’s van de partij Voor Tilburg, we zijn een sterk team dat voor impact gaat!

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Tilburg weer de 80’s style terug geven waar alles nog tof en chill was. De jeugd van toen voor de jeugd van nu! Events zoals de eerste edities van festival Mundial. Workshops voor de jeugd om te laten zien dat ze met hun eigen creativiteit de wereld kunnen betreden.

Onze gebouwen in ere houden waar onderwijs, sport, cultuur, urban en welzijn van belang zijn. Jeugd, jeugdzorg en jeugdhulp daar ben ik paraat voor want de jeugd moet kind kunnen zijn. Kind zijn en gekheid onbezorgd uit hun te kunnen halen, zo worden mooie herinneringen gemaakt.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

De hotspot van Tilly(Tilburg) is voor mij toch wel 013 Poppodium. Alle culturen die samenkomen en laten we niet vergeten wat voor legendes we daar hebben mogen zien optreden. Voordat ik in de raad zat was ik er al voor Tilburg, nu kan ik er echt voor jullie zijn! Samen kunnen we Tilburg veranderen waar het nodig is, aanpakken wat onderhand aangepakt moet worden en last the best Tilburg vooral swingend te maken tochhhhh!!!

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA