Peggy Cremers

Burgerraadslid - Partij voor de Dieren

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Peggy Cremers en ben via heel wat omzwervingen uiteindelijk meer dan 10 jaar geleden in Tilburg terecht gekomen. En nu voel ik mij echt thuis hier. Ik ben hulpverlener en heb cultuurwetenschappen gestudeerd en mijn hele werkzame leven heb ik in uiteenlopende functies in de verstandelijk gehandicaptenzorg gewerkt. Nu werk ik bij een grote zorgorganisatie als beleidsadviseur maar ook sinds kort als coördinator Verduurzaming.
Natuur en dieren zijn erg belangrijk voor mij vandaar dat ik probeer om zoveel mogelijk in de natuur te zijn en hiervan te genieten. Tegelijkertijd zie ik dat het slecht gaat met de natuur en het ook zorgelijk gesteld is met het dierenwelzijn. Vandaar dat ik me hiervoor in mijn vrije tijd inzet en zodoende ben ik bij de Partij voor de Dieren terechtgekomen.

Waarom ben je raadslid geworden?

Er is veel gaande in de wereld waar ik me zorgen om maak en ook al zijn er hier en daar hoopvolle signalen voor veranderingen; het gaat mij niet snel genoeg. Daarom wil ik me op lokaal niveau inzetten voor alles wat kwetsbaar is en een stem zijn voor dieren en milieu. Verandering begint altijd in het klein.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

We leven in een complexe samenleving en als we plannen maken dan moeten we letten op heel veel perspectieven, randvoorwaarden, wensen, behoeften, wetgeving etc. Vaak is er weinig plek voor dierenwelzijn of zien we klimaatverandering als iets van de lange termijn. Ik zie het als mijn taak om al deze plannen te checken op duurzaamheid, groen en dierenwelzijn.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Ik kan niet kiezen tussen drie favoriete wandelingen die ik regelmatig maak. Als mijn lunchwandeling verwonder ik mij over de schoonheid van het Leijpark, voor een zomerse avondwandeling ga ik via de Piushaven naar Moerenburg en voor de langere wandeling geniet ik van ons natuurgebied Huis ter Heide.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA