Peter van den Hoven

Raadslid - Lijst Smolders Tilburg

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Peter van den Hoven en als geboren en getogen Tilburger maak ik namens de LST-fractie sinds 2006 deel uit van de Tilburgse gemeenteraad. Ik ben 37 jaar getrouwd met Miranda en heb 2 prachtdochters Savannah & Kyarah. In mijn dagelijks leven ben ik directeur van een textielbedrijf. Mijn hobby’s zijn reizen, voetbal kijken, maar vooral het samenzijn met mijn gezin en aanhang geeft me veel vreugde en blijdschap.

Waarom ben je raadslid geworden?

Als kritische Tilburger wil ik niet aan de zijlijn wat roepen, maar actief meewerken aan het mooier en leefbaarder maken van onze stad Tilburg door te proberen het geluid van de stad door te laten dringen in de raadszaal. Het vertrouwen dat we als de LST-fractie van de kiezer hebben gehad wil ik waarmaken door mijn daden en handelen in de raad.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Ik wil mijn bijdrage leveren aan een betrouwbaar bestuur dat begrijpelijke en verantwoorde beslissingen neemt in het belang van onze stad en zijn inwoners. Ik wil als LST-fractielid de stad leefbaarder maken en houden. Niet alleen het centrum, maar zeker ook onze wijken en dorpen. We moeten daarom luisteren naar wat de Tilburgers willen met onze stad en daar vervolgens richting aangeven. Ik beloof niet te veel zoals dat zo vaak gedaan wordt in de politiek, maar een ding kunt en mag u van me aannemen: we gaan ons uiterste best doen om het vertrouwen van de kiezer niet te beschamen.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Om een plek in de stad aan te geven die ik het mooist vind dat is voor mij erg moeilijk omdat Tilburg vele mooie plekken heeft die we moeten koesteren. Als ik er dan toch één moet noemen, dan vind ik de locatie van de Hasseltse kapel wel een plek waar ik direct denk aan de mooie stad Tilburg. Mijn eigen mooie (emotionele) momenten waaronder mijn huwelijk dragen daar natuurlijk ook aan bij.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA