Julian Zieleman

Tijdelijk met verlof - D66

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Julian Zieleman, geboren op 4 juli 1991 en ik woon sinds 2012 samen met mijn partner Max in Tilburg. Naast mijn werk als gemeenteraadslid en fractievoorzitter werk ik bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid als senior beleidsmedewerker Veilig en Gastvrij betaald voetbal. Mijn hobby’s zijn: series en films kijken, lezen, musea, uit eten gaan en onze twee Britse Kortharen Elton en Olly.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben in 2022 voor de tweede keer beëdigd als raadslid, nadat ik in 2018 voor het eerst raadslid werd, in 2016 instroomde als burgerraadslid en in 2014 startte als fractiemedewerker. Ik vind het ontzettend belangrijk om te werken aan een duurzame toekomst en een Tilburg van en voor iedereen waar iedereen volledig zichzelf kan zijn. Met politiek op basis van inhoud, fatsoen en medemenselijkheid.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Tilburg gaat fors groeien (plus ongeveer 25.000 woningen en 36.000 inwoners tot 2040). Dit biedt kansen voor doorstroming binnen eigen buurt of wijk en investeringen in vergroening, verduurzaming en (sociale en economische) voorzieningen. Ik draag er graag mijn steentje aan bij dat iedereen profiteert van de groei, ontwikkeling en vooruitgang van Tilburg.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Het Radiopleintje. Het pleintje wordt steeds levendiger, er zitten goede en leuke ondernemers en je kunt er heerlijk koffiedrinken of lunchen bij Lunchcafé Nieuwland of alleen wat lekkers halen bij banketbakkerij Van Vlerken.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA