Sofia Schampers

Raadslid - D66

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Sofia Schampers, geboren in ‘s-Hertogenbosch. Mijn vriend, Bram, en ik hebben 2 kinderen, Floris en Merel. Ik ben Technisch Manager Senioren bij Hockeyclub Tilburg, waar ik in mijn vrije tijd  ook hockey in Dames 8. Daarnaast ben ik Vrijwilligersmanager bij Stichting Nacht van de Vluchteling voor Tilburg-Den Bosch.

Waarom ben je raadslid geworden?

Na een korte periode als Bestuurslid D66 Midden-Brabant merkte ik al snel dat ik de handen uit de mouwen wilde steken voor mijn stad. Écht een verschil maken waar het telt. De waarden die ik van huis uit meekreeg, probeer ik op alle vlakken toe te passen in het dagelijks leven. Mijn kinderen leren iedereen met respect te behandelen, anderen te helpen en voor zichzelf en anderen op te komen.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Ik zou graag van Tilburg een stad voor jong en oud maken. Waar kinderen veilig zijn en ouderen op waarde geschat worden. Waarin afkomst en gender, maar ook overtuiging, geloof en de inhoud van je portemonnee geen invloed hebben op je welzijn. Een stad waarin ieders stem gehoord wordt. Waarin de inwoners daadwerkelijk de agenda bepalen. Een stad die trots is op haar inclusieve woonbeleid, waar elk mens dezelfde kansen krijgt, we toegankelijk zijn voor iedereen en waarin we samen werken aan een duurzame toekomst voor de kinderen van vandaag, de volwassenen van morgen.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

De diversiteit en internationale sfeer van de wijk Korvel spreekt mij erg aan. Hier kan iedereen zichzelf zijn, er wordt aan iedereen gedacht. Daarom is de Korvel mijn favoriete plek in Tilburg.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA