Stefan Jansen

Fractievoorzitter - Partij van de Arbeid

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Stefan Jansen. Geboren en getogen in Tilburg. Ik woon hier met mijn vriendin en twee kinderen. Mijn werk is het zijn van advocaat arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en privacyrecht. Op veel vlakken ben ik maatschappelijk betrokken, bijvoorbeeld bij de Quiet Community Tilburg. Ik kan enorm genieten met vrienden of familie in de Tilburgse horeca of op een Tilburgs evenement.

Waarom ben je raadslid geworden?

Mijn streven is dat alle Tilburgers dezelfde kansen kunnen krijgen, ongeacht in welke wijk, buurt of dorp iemands wieg heeft gestaan of waar iemand naar school gaat. Ik heb zelf een hele fijne en veilige jeugd gehad en gun andere kinderen in Tilburg hetzelfde. Zo’n start is namelijk niet vanzelfsprekend. De kansen in de maatschappij zijn niet gelijk verdeeld. De motivatie om voor meer mensen gelijke kansen te bieden, is mijn drive om in de politiek actief te zijn.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Een betere verdeling van het geld en de aandacht over alle mensen en over alle wijken en dorpen. Investeren in een brede goede start. In het bestrijden en voorkomen van armoede. In regelingen makkelijk en toegankelijk maken. In voorzieningen en onderhoud in wijken en dorpen.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn favoriete plek in Tilburg is de Oude Warande. Dit is een heerlijke plek om met mijn vriendin en kinderen te wandelen. Dichtbij ons huis, lekker in het groen. Met Grotto als centraal punt. Top!

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA