Ben van de Wouw

Burgerraadslid - 50 Plus

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Ben van de Wouw, stiefvader van 2 kinderen, inmiddels opa van 4 prachtige kleinkinderen. Voor Contour de Twern doe ik met veel plezier de “fijn thuisgesprekken”. Mensen kunnen zich hiervoor aanmelden om eens een keertje met iemand te spreken die hen kan helpen op alle mogelijke manieren om op een prettige manier gezond en gelukkig oud te worden. Daarnaast maak ik deel uit van het bestuur van de St. Reeshof Muzenconcerten, een jaarlijks terugkerend gratis toegankelijk muziekfestival in het Reeshofpark. Mijn hobby’s zijn sport, met name voetbal en ijshockey, zij het enkel “kijken”. Ook muziek is luisteren behoort tot de dagelijkse bezigheden. En natuurlijk een enorme fan van de Tilburgse kermis.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben burgerraadslid geworden van 50PLUS Tilburg, omdat ik tot de doelgroep behoor, van mening ben dat ouder worden op een betere manier kan gaan dan vaak nu het geval is.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Wat we willen bereiken met 50PLUS is vooral gelukkig en gezond oud worden. Ggoud staat hoog in ons vaandel, qua zorg, wonen, Wmo, maar ook veiligheid in en rondom huis, activiteiten voor jong en oud en de wereld doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen met een gezond klimaat zodat ook zij hun toekomst vol vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn meest favoriete plek, want die zijn er veel, is de wijk waarin ik woon, de Reeshof. Een wijk waarin het prettig wonen is, vooralsnog veilig is, met een schitterend park, een prachtig snelfietspad, veel water en een bijzondere Dongevallei. Daarnaast uiteraard het centrum, waar je lekker kunt “dwalen”, een drankje nuttigen, en heerlijk kunt eten en waar het barst van leuke activiteiten.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA