Jan Willem Wijsman

Burgerraadslid - 50 Plus

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Jan Willem Wijsman, werkzaam als Manager Regulatory Affairs bij JVH gaming & entertainment group in Den Bosch. Op mijn 18e ben ik naar Tilburg gekomen als student aan de Katholieke Hogeschool Tilburg (nu Tilburg University). Na mijn rechtenstudie heb ik in diverse plaatsen in het land gewerkt en ben ik altijd in Tilburg blijven wonen, al decennia lang naar volle tevredenheid in De Blaak. Ik tennis en wandel graag en luister graag naar (licht) klassieke muziek.

Waarom ben je raadslid geworden?

Graag draag ik mijn steentje bij aan de verdere ontwikkeling van Tilburg, in het belang van het welzijn van álle Tilburgers; jongeren, studenten en met name ook de groeiende groep ouderen! De politiek en in het bijzonder het burgerraadslidmaatschap van familiepartij 50PLUS Tilburg biedt daar een goede mogelijkheid toe.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Mijn ideaal is een schoner en veiliger Tilburg waarin armoede en eenzaamheid tot het verleden behoren. Het woningtekort moet drastisch teruggebracht zijn. In ieder geval zouden aan het einde van deze raadsperiode álle Tilburgers (oud én jong) hun toekomst in onze stad nog zonniger tegemoet moeten kunnen zien.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

M’n eigen woonwijk De Blaak, in combinatie met het Stadsbos 013. De Blaak met z’n vijvers is mooi aangelegd en je bent zo in het Blaakbos en Leijbos waar je heerlijk kunt wandelen.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA