Christel Rutte

Burgerraadslid - Lokaal Tilburg

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Christel Rutte. Ik ben al jaren politiek actief als bestuursadviseur van Lokaal Tilburg, de partij die zich inzet voor inwonerparticipatie. Sinds april 2022 ben ik burgerraadslid.

Beroepsmatig was ik hoogleraar arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Ik ben inmiddels met emeritaat, maar nog steeds wetenschappelijk actief. Zo ben ik lid van het wetenschappelijk team van Sterk Huis, een organisatie voor jeugd- en gezinshulpverlening. Ook ben ik voorzitter van sociaal- en gedragswetenschappelijke subsidiecommissies van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Daarnaast ben ik algemeen bestuurslid van Vrouwennetwerk Goirle waar vele honderden vrouwen (ook uit Tilburg) lid van zijn.
Mijn hobby’s zijn voornamelijk cultureel van aard. Ik maak cultuurreizen, lees graag en ga regelmatig naar schouwburg, concertzaal, bioscopen en musea. Ik zing in een koor en bridge in een bridgeclub.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben raadslid geworden omdat ik Tilburg in samenspraak met de inwoners verder vooruit wil helpen.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Ik wil me ervoor inzetten dat de stad nog meer hip en happening wordt, zodat mensen er graag willen wonen, werken en studeren en ondernemers er hun bedrijf willen vestigen.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn favoriete plek in Tilburg is de schouwburg. Ik vind dit qua architectuur het mooiste gebouw van de stad en ik krijg veel energie van wat er op het podium gebeurt.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA