Hans van de Ven

Burgerraadslid - Lokaal Tilburg

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Hans van de Ven, een 59 jarige geboren en getogen Tilburger en vanaf 1984 met een korte onderbreking woonachtig in het mooie stadsdeel de Reeshof, de buitenstad van Tilburg. Mijn grootste passie en trots is mijn gezin. Voetbal is een andere passie die me al veel vrije tijd heeft gekost. Van speler naar trainer van jeugdteams, technisch jeugdcoördinator bij sc ‘t Zand en SARTO, hoofdtrainer bij WERE DI, Willem II amateurs en SVSSS in Udenhout.

Waarom ben je raadslid geworden?

De passie slaat dan al vlug door en laat dan blijken wat voor persoon je bent en hoe je in de wereld staat, het strijden tegen onrecht en mensen helpen. Het zijn van scheidsrechter bij een voetbalwedstrijd, voorzitter van een voetbalvereniging en de volgende stap is volksvertegenwoordiger in de lokale politiek. In mijn werk is dit ook zo als opsporingsambtenaar bij de Koninklijke Marechaussee en vervolgens een stapje erbij in de landelijke ondernemingsraad.
Trots en dankbaar ben ik op en voor al die mensen die een bijdrage hebben geleverd aan mijn ontwikkeling tot de persoon die ik nu ben. Fouten mogen maken en daarvan leren, denken in mogelijkheden en niet teveel in de context van probleem en oplossing. Er zit nog een wereld tussen het probleem en een eventuele oplossing.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Mijn politieke ambitie is om een maximale bijdrage te leveren aan de stad Tilburg waar de inwoners centraal staan en waar we gelukkig en gezond kunnen leven in de wijken en dorpen.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Het waarom hangt samen met rust en actie. Voor de rust kies ik als favoriete plek het buitengebied van Tilburg, heerlijk wandelen. Voor wat meer actie en drukte kies ik voor een heerlijk terrasje in de binnenstad om met mensen in gesprek te gaan.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA