Frans van Aarle

Fractievoorzitter - Lokaal Tilburg

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Frans van Aarle, geboren Tilburger, zoon van fotograaf Van Aarle en bakkersdochter Conny Maas (Heuvelstraat). Ik ben getrouwd met José en heb één zoon (Stefan) met schoondochter (Marjolein) en een kleindochter. Buiten mijn dagelijkse werk in de winkels en de politiek is de tijd voor hobby’s beperkt. We trekken eropuit met de hond en missen geen thuiswedstrijd van Willem II.

Waarom ben je raadslid geworden?

Na jarenlang (sinds 1980) bestuurslid te zijn geweest bij Winkeliersvereniging ‘Korvel Vooruit’ en later als voorzitter van de Ondernemers Federatie Tilburg was een volgende stap ook actief te worden in de Tilburgse politiek als belangenbehartiger van het MKB. Het is vooral een eer om lijsttrekker van Lokaal Tilburg te mogen zijn. Lokaal Tilburg is een echte vereniging waar de leden de lijsttrekker kiezen en als de druk bezochte Algemene Ledenvergadering je dan unaniem kiest, is dat voor mij best bijzonder.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Ook de komende vier jaar is het serieus nemen van inwonersparticipatie het belangrijkste thema voor Lokaal Tilburg. Wij blijven dit aandachtig volgen en handelen als blijkt dat de belangen van onze inwoners onvoldoende worden meegenomen in de besluitvorming.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Het vele groen, Spoorzone, binnenstad, Piushaven en de Korvelseweg hebben een speciaal plekje in mijn hart en voor alles zal ik blijven knokken.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA