Toine Zegers

Raadslid - Lokaal Tilburg

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Toine Zegers, Tilburger vanaf het begin van mijn rechtenstudie in 1975. Mijn ouders en grootouders waren het al eerder. Ik ben jurist geworden, te beginnen als vrijwilliger bij de Tilburgse rechtswinkel. Daarna heb ik met vrienden een advocatenkantoor opgericht, het Advocatencollectief NS Plein. Later werd dat KZO|013 in de vroegere Rijks HBS aan de Ringbaan Oost. En weer daarna tot 1 oktober 2022 aan de Spoorlaan 460. Daarnaast werd ik advocaat-lid van het zogenaamde Hof van Discipline, de beroepsrechter over klachten tegen advocaten in het tuchtrecht. Ook werd ik lid en voorzitter van enkele klacht- en beroepscommissies, in het Islamitisch basisonderwijs, in klachten tegen regionale zorginstellingen en in klachten van werknemers van een ziekenhuis.

Op 1 oktober eindigde mijn advocatuur en mijn lidmaatschap van het Hof van Discipline. Voorzitter van de beide genoemde klachtencommissies ben ik ook nu nog.

Verder ben ik nog voor een aantal uren per week bedrijfsjurist bij een mooi bedrijf in de regio.

Waarom ben je raadslid geworden?

Gevraagd en gekozen, heb ik deze keus bewust gemaakt voor een boeiende en betekenisvolle functie.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Als gemeenteraadslid hoop ik in mijn periode zinvol bij te dragen aan beslissingen voor de stad Tilburg, de stad waarin iedereen zich welkom, fijn wonend, gehoord en waar nodig goed geholpen moet kunnen voelen.

Wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn favoriete plek in Tilburg is het terras van café Zomerlust. Vanaf de verliefdheden in mijn studietijd tot en met de slotborrel van mijn advocatuur, heb ik daar vele mooie emoties beleefd.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA