Sylvia Spinnewijn

Fractievoorzitter - D66

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Sylvia Spinnewijn. Samen met mijn partner en onze zoon wonen wij al een aantal jaren samen in het mooie Tilburg, waar ik ooit voor onze liefde naar toe ben verhuisd. Inmiddels is die liefde ook enorm gegroeid voor onze mooie gemeente! Naast mijn werk als raadslid ben ik politievrouw en als landelijk projectleider op het onderwerp verschoningsrecht werkzaam. In de schaarse vrije tijd die daarnaast nog overblijft ga ik graag op reis of gezellig op stap met vrienden en familie en probeer nog wat te tennissen, golfen of skiën.

Waarom ben je raadslid geworden?

Al voor deze raadsperiode was ik actief als burgerraadslid voor de gemeenteraad. Ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor Tilburg, omdat hier onze kinderen opgroeien en onze ouderen gezond en gelukkig oud worden. Hen gun ik een goede toekomst, met voor iedereen een eigen plek en talrijke kansen. Als raadslid kan ik rechtstreeks invloed uitoefenen op de koers van Tilburg die daaraan bijdraagt.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Naast het voortzetten van de koers van slim investeren wil ik mij de komende periode inzetten voor veel meer kansengelijkheid. Ook maak ik mij hard voor een goede start voor alle jeugd en een beter perspectief voor de ouderen in onze gemeente. Tot slot wil ik werken aan een samenleving waarin we méér naar elkaar omkijken en voor elkaar betekenen.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Tilburg is in de afgelopen tijd alleen maar mooier geworden! Voor mij is de allermooiste plek toch wel de Piushaven. Het gebied waar ik niet alleen woon, maar waar ook alle pracht en kracht van de stad samenkomt.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA