Bas Koster

Raadslid - VVD

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Bas Koster, geboren en getogen in de Reeshof en inmiddels woonachtig in de mooie wijk Korvel. In het dagelijks leven zit ik in de afrondende fase van de lerarenopleiding Maatschappijleer en Burgerschap op Fontys Hogescholen. Daarnaast ben ik actief bij verschillende verenigingen, waaronder mijn eigen carnavalsvereniging C.V. Biersgierig.

Waarom ben je raadslid geworden?

Op mijn twaalfde de ben ik politiek actief geworden bij de Kinderadviesraad Tilburg (KART). In deze raad mocht ik kennismaken met de gemeentepolitiek en meedenken over onder andere kansengelijkheid voor kinderen. Als docent zie ik dagelijks dat ieder zijn of haar talent heeft. Dit geluid wil ik ook laten horen in de Tilburgse gemeenteraad namens de VVD.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Deze raadsperiode wil ik eraan werken dat Tilburgers maximaal de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen en benutten. Dit is breder dan onderwijs en gaat ook over werk, sport, creativiteit en heel veel meer. We hebben iedere Tilburger nodig en de gemeente moet daarin uitdagen, aanmoedigen en vooral niet in de weg staan.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn favoriete plek in Tilburg is de Dongevallei. Een mooie groene plek midden in de Reeshof waar natuur en recreatie perfect worden gecombineerd. Als kind kwam ik hier vaak en het herinnert mij nog altijd aan de onbevangenheid dat bij het kind zijn hoort te zijn.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA