Niels van Stappershoef

Fractievoorzitter - VVD

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Niels van Stappershoef, 31 jaar en geboren en getogen in Tilburg. Ik ben heb hier opgegroeid, heb hier Bestuurskunde gestudeerd aan de Tilburg University en ben na twee jaar Brussel en Amsterdam (voor werk) sinds 5 jaar weer terug in Tilburg. Ik werk op dit moment in Den-Haag op het ministerie van Justitie en Veiligheid. In mijn vrije tijd houd ik ervan om te crossfitten, motor te rijden en mij actief in te zetten voor de Carnavalsstichting Tilburg. Daarnaast ben ik lid van de Nederlandsche Tafelronde 28 en lid van de Raad van Advies van UniPartners Tilburg.

Waarom ben je raadslid geworden?

Een betere maatschappij begint bij jezelf en na jaren actief te zijn geweest naast mijn studie, bij de sportvereniging en nu nog steeds bij de carnavalsstichting vond ik het tijd om mij ook politiek in te zetten voor onze mooie gemeente. Ik ben hiervoor intrinsiek gemotiveerd, juist als geboren en getogen Tilburger. Enorm trots mogen we zijn op de ontwikkeling van de afgelopen jaren en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Meerdere dingen. Onder andere een goede stap in de woningbouwopgave (meer goedkope koopwoningen), een veiliger Tilburg (waaronder steviger aanpakken overlast door cameratoezicht en de aanpak van straatintimidatie), een schoner Tilburg (derde milieustraat en afvaldumpers aanpakken) en een sportiever Tilburg (meer aandacht voor sport en bewegen en borging topsportfonds).

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Piushaven. De plek waar ik crossfit, wandel, uiteten ga, recreëer… en dus erg graag verblijf.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA