Niels van Stappershoef

Raadslid - VVD

Als geboren en getogen Tilburger ben ik trots op onze stad. Een stad waar men van aanpakken weet en waar elke dag wel iets te doen is, voor jong en oud. Om de verdere doorontwikkeling van de stad de goede kant op te laten gaan wil ik mij graag inzetten als gemeenteraadslid voor de VVD. Ik geloof er namelijk in dat als iedereen een steentje bijdraagt aan de maatschappij, dit uiteindelijk ook iedereen ten goede komt. Van huis uit heb ik dit ook nadrukkelijk meegekregen. Ben geïnteresseerd en zet je in voor de maatschappij waar je zelf zoveel plezier van mag hebben. Zelf deed ik dit op de sportvereniging, de studievereniging en op dit moment binnen de carnavalsstichting in Tilburg (Kruikenstad).

Nu wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de maatschappij als gemeenteraadslid. Als persoon ben ik nieuwsgierig en leergierig aangelegd. Twee eigenschappen waarmee ik vrij en onbevangen de komende periode tegemoet wil gaan. Ik wil daarin een toegankelijke, goed geïnformeerde en betrokken volksvertegenwoordiger zijn.

Wat ons betreft “is het tijd voor groen rechts beleid”. Een duurzaam beleid op alle terreinen. Is het voorgetelde beleid houdbaar voor de toekomst?

Zelf focus ik mij daarin op het beleid omtrent veiligheid. Vanuit mijn studie (bestuurskunde) en mijn huidige werkervaring op het ministerie van Justitie en Veiligheid weet ik hoe belangrijk veiligheid in de huidige tijd is. In Tilburg wil ik mij onder andere inzetten voor een harde en efficiënte aanpak van de georganiseerde criminaliteit en een doelgerichte aanpak van ondermijning en de vermenging onder- en bovenwereld. Door samenwerkende overheidsinstanties en een verhoogde informatiepositie moet dit beter mogelijk worden. Daarnaast ben ik als midden twintiger met een passie voor sport geïnteresseerd in het beleid omtrent sport en de mogelijkheden voor starters op de arbeidsmarkt en de huizenmarkt.

Ik hoop zo veel mogelijk Tilburgers te ontmoeten om ons verhaal te delen, maar vooral ook om te luisteren en te leren van u. Omdat we allemaal trots zijn op onze stad.

Tilburg: ‘k zie oe daor zo gère liggen

Woordvoerder:

 • Onderwijs: van 0 tot 100
 • Openbare Orde en Veiligheid: criminaliteit, onveiligheid en overlast
 • Schoon & Afval: milieu en afval
 • Sport: sportdeelname en sportexploitatie
 • Stappegoor
 • Welzijn & Gezondheid: gezondheid, participatie en zelfredzaamheid

Adres: Tilburg

Naar partijpagina

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA

BERICHTEN VAN DE RAAD

 • Bestuursakkoord Gezond en Gelukkig in Tilburg

  Op 18 juni 2018 heeft de raad het bestuursakkoord Gezond en Gelukkig in Tilburg vastgesteld.

 • Agenda & Vergaderstukken

  Ga naar de  Raad Online voor de vergaderkalender, agenda’s en vergaderstukken en meer info  

 • Samenstelling van de Raad

  Tilburg heeft 45 raadsleden. De leden van de gemeenteraad vertegenwoordigen jou als inwoner van Tilburg. Raadsleden luisteren goed naar wat er speelt in Tilburg en de dorpen. Vervolgens worden er […]