Berna Trommelen

Burgerraadslid - VVD

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Berna Trommelen een Tilburgse ondernemer en woonachtig in de Blaak. Echtgenote, (schoon)moeder van 2 zonen en hun partners, oma van 3 kleinkinderen. Al jarenlang  ben ik actief  betrokken bij tal van initiatieven in onze mooie stad. Van sportbesturen tot NAHuis, Stichting Mens dier nood, Taskforce kindermishandeling of misschien wel het bekendste initiatief : VOV; een groot netwerk voor ondernemende vrouwen.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben trots op wat er allemaal gebeurt in onze mooie stad en wil de komende jaren mijn ervaring, energie en tijd graag inzetten voor Tilburg, want er zijn altijd zaken die beter kunnen en nog extra aandacht nodig hebben. Bijvoorbeeld alle kinderen moeten een goede en veilige start in hun leven hebben. Veilig kunnen opgroeien, kansen krijgen, diploma’s halen en niet terecht komen in de (georganiseerde) criminaliteit. Dat is helaas voor veel kinderen geen vanzelfsprekendheid. Ook zijn er nog te veel kinderen die in armoede opgroeien, met grote gevolgen voor de rest van hun leven.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Ik wil me inzetten voor kansen voor een goede start en toekomst van onze jeugd, maar ook voor die van hun opa’s en oma’s, de senioren in onze stad. Die kunnen ook absoluut rekenen op mijn aandacht en inzet omdat ik als toezichthouder bij een grote (thuis) zorgorganisatie en bij mijn vader (95) zie hoe hard dat dit ook nodig is. Lokaal maken mensen echt samen het verschil, daarom wil ik ook hard werken aan meer diversiteit en vooral ook meer vrouwen in ons stadsbestuur, want dat kan absoluut beter en is ook beter voor onze stad !  Samen het vertrouwen in en betrokkenheid bij de lokale politiek herstellen. Tilburg kan op mij rekenen!

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Geen eenvoudige vraag want er zijn zoveel leuke plekjes, maar laat ik vooral dicht bij huis blijven en kiezen voor een heerlijk, actieve wandeling in Stadsbos 013 of een rondje golf op de fraaie baan van Prise d ‘Eau. Uiteraard met onderweg of afsluitend een gezellig hapje en drankje of zal ik voor dat laatste toch kiezen voor een culinaire verwennerij op het fraaie terras van Hofstede De Blaak. Dichtbij huis is de keuze reuze. Vooral als je houdt van actief, sportief en culinair.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA