Sofie Meeuwissen

Burgerraadslid - Partij van de Arbeid

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Sofie Meeuwissen. Naast mijn werk als burgerraadslid ben ik gelukkig met mijn man en twee dochters. Verder werk ik als adjunct-directeur in het voortgezet speciaal onderwijs. Ik bridge graag en hou ook van allerlei andere spelletjes. Hardlopen vind ik ook fijn (moedig me vooral aan tijdens de Tilburg Ten Miles, ik zal het nodig hebben). En sinds kort hebben we een moestuintje waaruit ik lekkers en energie haal.

Waarom ben je raadslid geworden?

In de periode 2014-2018 zat ik in de raad. Ik vond het ontzettend leuk om te doen, maar kreeg het niet gecombineerd met mijn gezin en werk. Iets betekenen voor anderen, vooral als daardoor ontwikkeling tot stand komt is een van mijn belangrijkste drijfveren. Ik haal daar veel voldoening uit en het raadswerk is daar uitermate geschikt voor.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Ik hoop dat ik meer mensen aan het denken kan zetten over de vragen: Hoe maken we kansen eerlijker en gelijker voor álle Tilburgers? Hoe kunnen we de gemeente Tilburg aantrekkelijker maken om aan te haken? En vervolgens wil ik bereiken dat we hierop deelantwoorden vinden die een zichtbaar en positief effect hebben.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Wat een ongelooflijk lastige vraag is dit. Het eerste wat in me opkomt is de bank in onze achtertuin, maar dat zegt weinig mensen iets. Als ik plekken bedenk die meer mensen kennen, kan ik niet kiezen! De Oude Warande hoort er zeker bij: ik ren, wandel en fiets er graag, onze trouwfoto’s zijn er gemaakt en ik heb er bijzondere herinneringen aan momenten met mooie mensen.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA