Roberto Hessels

Burgerraadslid - D66

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Roberto Hessels. Naast mijn werk als burgerraadslid D66 werk ik 35 uur per week in de kinderopvang. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk bij: CV Dur Dik en Dun, KVW Groenewoud, vrijwilliger en medeoprichter Buurthuis Broekhoven.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik heb mijzelf verkiesbaar gesteld omdat ik na bijna 10 jaar in de wijkraad Groenewoud ik stads breed mijn ervaringen wil inzetten. Ik vind Groenewoud een prachtige wijk met veel verschillende mensen en meningen, dat maakt ook dat ik het 10 jaar heb gedaan. Ik ben burgerraadslid geworden nadat ik tijdens de campagne ervaarde dat het team erg leuk was. Ik ben daarom enorm blij onderdeel te zijn van een prachtig en kennisvol team.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

De koers die de afgelopen jaren is ingezet wil vasthouden. Tilburg en haar dorpen worden steeds mooier en ik hoop daar op mijn manier mijn bijdrage aan te kunnen leveren. Ik zet mijzelf vooral in voor gelijke kansen, inclusie, wijken en de kermis.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn favoriete plek is lastig te zeggen, ik hou enorm van de wijk Groenewoud en wat met mensen daar is opgebouwd. Andere plekken waar ik graag kom: Centrum, Spoorpark, Piushaven en voor rust ga ik graag op het fietsje naar het Leijpark of de duinen. De veranderingen/ verbeteringen van het centrum vind ik zelf erg voelbaar, ik kom daar dan ook steeds vaker.

Het is leuk dat ik als geboren en getogen Tilburger steeds meer leuke en bijzondere plekjes en mensen leer kennen.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA