Roberto Hessels

Burgerraadslid - D66

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Roberto Hessels. Naast mijn werk als burgerraadslid D66 werk ik 36 uur per week in de kinderopvang. Daarnaast vrijwilligerswerk bij: Wijkraad Groenewoud, CV Dur Dik en Dun, KVW Groenewoud, Penningmeester en medeoprichter Buurthuis Broekhoven.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik heb mijzelf verkiesbaar gesteld omdat ik nu 9 jaar in de wijkraad Groenewoud zit, Ik wil de 10 jaar vol maken. Ik vind Groenewoud een prachtige wijk met veel verschillende mensen en meningen, dat maakt ook dat ik het al 9 jaar doe en het interessant blijft. Ik ben burgerraadslid geworden nadat ik tijdens de campagne ervaarde dat het team erg leuk was. Voorheen was het de bedoeling dat ik door mijn vele vrijwilligerswerk nog even zou wachten, maar ja zo’n kans kon ik niet laten schieten. Ik ben enorm blij onderdeel te zijn van een prachtig en kennisvol team.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Wat ik wil bereiken is lastig te zeggen, wat mij zelf altijd frustreerde in mijn andere rollen is het gemeentelijke proces, en dan vooral alle haken en ogen. “Daar ligt voor mij zeker een uitdaging.” Verder wil ik mijzelf inzetten voor gelijke kansen, inclusie, wijken en mobiliteit.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn favoriete plek is lastig te zeggen, ik hou enorm van de wijk Groenewoud en wat met mensen daar is opgebouwd. Andere plekken waar ik graag kom: Centrum, Spoorpark, Piushaven en voor rust ga ik graag op het fietsje naar het Leijpark of de duinen.

Het is leuk dat ik als geboren en getogen Tilburger steeds meer leuke en bijzondere plekjes en mensen leer kennen.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA