Arne Kramer

Raadslid - GroenLinks

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Ik ben Arne Kramer, in het dagelijks leven projectmanager van een aantal ruimtelijke ontwikkelingen bij de gemeente Eindhoven. Ik bouw aan intensieve samenwerkingen met campussen, bedrijven en andere partijen in de stad. In mijn vrije tijd kun je me terugvinden op één van de vele Tilburgse terrassen, het voetbalstadion of in mijn eigen tuin.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben raadslid geworden omdat ik mijn steentje wil bijdragen aan een veel groener, duurzamer en ook eerlijker Tilburg. Lopend door de stad zie ik op veel plekken kansen om die ambities voor elkaar te krijgen, maar vanzelf gaat het natuurlijk niet. Als Tilburgers hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid om onze buurten mooier te maken. Eens per vier jaar stemmen was daarom voor mij niet meer genoeg.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Ik wil dat er nog veel meer straten en pleinen groen worden ingericht. Dat er nog meer nieuwe woningen per jaar worden gebouwd, duurzaam én betaalbaar, zodat ik minder verhalen om me heen hoor van mensen die geen woning kunnen krijgen. Daarom wil ik ook zo snel mogelijk een zelfbewoningsplicht voor álle woningen, zodat beleggers geen woningen meer wegkapen. En ik wil ruim baan creëren voor de fietser, de voetganger en het openbaar vervoer. Door het autoverkeer te verminderen en slimmer te organiseren, ontstaan zeeën van ruimte.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn favoriete plekken in Tilburg zijn het Spoorpark, een groen stukje ademruimte midden in de stad, en de Vijfsprong. Een prachtig stukje Tilburg waar vanuit mijn twee stamkroegen altijd wat te zien is.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA