Ron Antens

Raadslid - GroenLinks

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Ron Antens, ik ben getrouwd en heb twee kinderen.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben werkzaam als artistiek directeur bij CulTuur BSO Monopole in de Langestraat. Hier houd ik mij bezig met kinderen die na school een bijzondere interesse hebben in alle facetten van kunst en cultuur. Hiernaast ben ik zelf nog actief binnen mijn eigen bedrijf als componist, arrangeur, trombonist, tubaïst, dirigent en producent. Meer hierover is te vinden op www.ronantens.nl.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Ik ben de Tilburgse politiek ingegaan omdat ik zelf wil meewerken aan een open, duurzame en sociale stad, waar iedere Tilburger kan meeprofiteren van alles wat we hier te bieden hebben. In een rijk en gelukkig land als Nederland mag het niet zo zijn dat burgers onder het bestaansniveau zakken. Gekoppeld daaraan moet het ook voor iedereen mogelijk zijn om een steentje bij te dragen aan de duurzaamheid en vergroening van onze stad. En als men dat niet zelf kan, dan met hulp van onze lokale overheid.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn speciale aandacht gaat uit naar de kunst- en cultuursector. Zeker nadat deze zo te lijden heeft gehad van de coronacrisis de afgelopen twee jaar. Tilburg is een stad van makers en moet dat ook blijven. Daar mag wat mij betreft zelfs een tandje bij!

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA