Nicky van Wanrooij

Raadslid - GroenLinks

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Nicky van Wanrooij. Naast het raadswerk sta ik voor de klas als docent Nederlands op het Odulphuslyceum. In mijn vrije tijd sta ik in de sportschool, zit ik bij PSV op de tribune of ga ik naar een festival.

Waarom ben je raadslid geworden?

Iedereen moet kunnen meedoen in de samenleving. Voor sommige mensen is dat niet vanzelfsprekend. Zelf heb ik sinds de zomer van 2019 last van chronische clusterhoofdpijnen, waarvoor ik een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen een neurostimulator heb gekregen. Daardoor wordt er voor mij weer meer mogelijk om mijn dromen waar te maken. Een van die dromen is een Tilburg waar iedereen gelijke kansen heeft en armoede niet voorkomt.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Ik wil knokken voor wat kwetsbaar is. Een klas vormt soms een spiegel van de maatschappij. De portemonnee van ouders is te bepalend voor de toegang tot schaduwonderwijs; ieder kind heeft recht op bijles wanneer het nodig is. De leerlingen van nu krijgen ook als eerste te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Daarom is radicale vergroening noodzakelijk, juist ook lokaal. Voor elke Tilburger een boom dus, en woonruimtes beter isoleren om energiearmoede te voorkomen. Tot slot moeten ook inwoners uit Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel met schoon openbaar vervoer door onze gemeente kunnen reizen.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Als leraar Nederlands kan ik niets anders zeggen dan de LocHal uiteraard, een van de allermooiste bibliotheken ter wereld. Daar mogen we echt trots op zijn als Tilburg!

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA