Mohamed Choyoua

Burgerraadslid - GroenLinks

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Mohamed Choyoua. Ik ben een student Rechtsgeleerdheid aan Tilburg University. Daarnaast ben ik ook vrijwilliger bij de Rechtswinkel Tilburg. In mijn vrije tijd houd ik van terrassen en lees ik graag boeken over allerlei onderwerpen.

Waarom ben je raadslid geworden?

De Gemeente Tilburg is al een tijdje bezig met vernieuwing en verduurzaming. Nieuwe projecten en renovaties hebben geleid tot een vernieuwd Tilburg waar ik ontzettend trots op ben. Er zijn echter nog steeds grote uitdagingen voor de gemeente die we gezamenlijk aan moeten gaan. Voornamelijk op sociaal gebied zie ik dat er nog grote opdrachten zijn voor onze gemeente. Om hier een steentje aan bij te kunnen dragen is natuurlijk een eer.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

De onderwerpen waar ik graag aan bij wil dragen zijn onder meer veiligheid en bestaanszekerheid. Dit is natuurlijk erg breed. Ik wil me inzetten voor de kwetsbaren in onze gemeente. Ook andere onderwerpen als asiel en migratie, onderwijs en klimaatverandering zijn voor mij erg belangrijk. Voor mij is het van belang dat dak- en thuislozen een plek kunnen krijgen om fatsoenlijk te wonen, dat we zorgen voor sociale cohesie onder de Tilburgers en dat iedere Tilburger de mogelijkheid krijgt om mee te doen met de rest van de maatschappij.

Wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

De plek waar ik het vaakst kom is de Spoorzone. De terrasjes en de bibliotheek maken dit gebied voor mij tot een geweldige plek om tot rust te komen. Vooral de Lochal is een plek waar ik heen ga om goed te kunnen ontspannen na een week hard te hebben gewerkt en gestudeerd.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA