Dwayne Heuvelmans

Raadslid - GroenLinks

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Dwayne Heuvelmans en ik woon in de binnenstad. Ik werk als inkomensconsulent voor Baanbrekers (sociale dienst van de gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand). Meer dan tien jaar geleden ben ik hier voor mijn studie komen wonen. Omdat Tilburg veel te bieden heeft, ben ik niet meer weggegaan. In mijn vrije tijd ga ik graag een hapje eten, het terras op of uit met vrienden. Ook breng ik mijn vrije tijd wandelend of fietsend in de natuur door. Verder bezoek ik graag het theater, een musicalvoorstelling of een festival.

Waarom ben je raadslid geworden?

Ik ben raadslid geworden omdat ik mee wil denken, praten en beslissen over de toekomst van de gemeente Tilburg. Tilburg verandert de laatste jaren ten goede op meerdere aspecten. Dit betekent voor mij ook dat iedereen daarvan moet kunnen profiteren. Het geeft veel waardering om vanuit de gemeenteraad het verschil te kunnen maken voor een groenere en gezondere leefomgeving, voor de positie van kwetsbare Tilburgers, of voor een gemeente waar iedereen zichzelf kan en mag zijn. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ben ik raadslid voor GroenLinks.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

In de komende raadsperiode wil ik bereiken dat iedereen in Tilburg kan meedoen en bestaanszekerheid ervaart. We moeten blijven investeren in Tilburgers vanuit vertrouwen en nabijheid, en met de menselijke maat voorop. Dat betekent een stimulerende aanpak binnen de bijstand, maar ook effectieve minimaregelingen die ervoor zorgen dat Tilburgers kunnen deelnemen aan de samenleving en aan sport en cultuur. De gemeente moet zich blijven inzetten om drempels weg te nemen, zoals bij kosten voor omscholing en kinderopvang. Door werk en participatie breder te waarderen kunnen we ervoor zorgen dat Tilburgers duurzaam kunnen meedoen en zich gezonder en gelukkiger voelen. Daarom gaan we ook aan de slag met basisbanen.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Café Peanuts. Een plek waar iedereen welkom is en de sfeer altijd gezellig is.

Raadsleden & burgerraadsleden

VOLG DE RAAD OP SOCIAL MEDIA